Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Αντιστράτηγος Ηλιόπουλος: «Οι ΜΚΟ έχουν υπόγεια διασύνδεση με διακινητές-Δεν έδιναν στοιχεία στο κράτος»

Την καταγγελία ότι υπάρχει υπόγεια διασύνδεση μεταξύ ΜΚΟ που λειτουργούν στα νησιά και διακινητών έκανε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο Αντιστράτηγος ε.α – Πρώην διευθυντής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος.
Η κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό μας ξεφτιλίζει σαν χώρα, είπε χαρακτηριστικά ο Αντιστράτηγος. Άφησε ευθείες υπόνοιες ότι ενώ η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί την μεταναστευτική κρίση κάποιοι έξω και μέσα από τη χώρα θέλουν να επικρατεί αυτό το μπάχαλο.
«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ΜΚΟ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές ΜΚΟ που δεν είναι δηλωμένες και δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν. Με τις ΜΚΟ είναι ένα ευρύτερο πρόβλημα γιατί και αυτές που είναι εταίροι της Ε.Ε και χρηματοδοτούνται από εκεί, δεν έχουμε – τουλάχιστον δεν τα είχα εγώ όταν τα είχα ζητήσει- τα μνημόνια να δούμε τι ακριβώς κάνουν μέσα στις δομές μας, τι υποστηρίζουν, τι έργα κάνουν για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.
Τόνισε επίσης ότι , «η Ε.Ε έκανε κατευθείαν επαφή μαζί τους, τους χρηματοδότησε και τους είπε τι ακριβώς θα κάνουν. Οι ΜΚΟ λειτουργούσαν στις δομές χωρίς να ξέρουμε τι κάνουν. Ζήτησα από τις ίδιες τις ΜΚΟ να μου δώσουν τα στοιχεία, ποια είναι τα μνημόνια συνεργασίας με την Ε.Ε αλλά δεν μου έδωσαν καμία απάντηση».
«Οι άλλες ΜΚΟ που δεν είναι δηλωμένες και λειτουργούν κάτω στα νησιά, είναι ένα πράγμα που δεν συνάδει σε μία ευρωπαϊκή και ευνομούμενη χώρα. Στα νησιά γίνεται ένα απίστευτο πανηγύρι διάθεσης χρημάτων που δεν ξέρουμε από που προέρχεται, σε τι διατίθενται, τι ακριβώς κάνουν. Έξω από το ΚΥΤ στη Μόρια ήταν 15-20 ΜΚΟ, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη γιατί κανείς δεν μου έδινε στοιχεία. Ούτε το υπουργείο είχε κάτι, δεν ήξερα πως βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί. Επειδή είναι πάρα πολλά τα χρήματα που διακινούνται στην περιοχή της Μυτιλήνης, έχουν βρει υπόγειες διαδρομές και λειτουργούν όλα αυτά τα συστήματα», πρόσθεσε.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι υπήρχε υπόγεια διασύνδεση μεταξύ ΜΚΟ και διακινητών. Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, «είμαι σίγουρος, είχαν συλλάβει άτομα τα οποία έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων. Παίρναμε 100 άτομα από τη Μυτιλήνη να τα φέρουμε στην ενδοχώρα για λόγους ασφαλείας και το ίδιο βράδυ έφταναν 100 από την Τουρκία, συνέχεια γίνεται αυτό το πράγμα. Πάντα ο αριθμός ήταν σταθερός».
O αντιστράτηγος ε.α. Ηλιόπουλος διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου). Σε συνέντευξη του που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, είχε αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά τις καταγγελίες, ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει». Μάλιστα, προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».
Ακούστε το ηχητικό:
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις