Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτες Δικαιολογίες του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος στην Βουλή: «Στέλνουμε τους Patriot στην Σ.Αραβία για το καλό του ελληνικού λαού»


Δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν έδωσε ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος στην Βουλή σχετικά με το «δωράκι» της αποστολής των α/α συστημάτων Patriot PAC-3 της ΠΑ στην Σ.Αραβία. 


Έφτασε σε σημείο να υποστηρίξει στην Βουλή ότι δεν θα λείψουν από την ελληνική αεράμυνα. Επομένως τίθεται το ερώτημα γιατί είχαν αγοραστεί τότε εξαρχής. Γιατί είχαμε 6 μονάδες πυρός και όχι 5;

Η Πολεμική Αεροπορία προβλέπει 6 μονάδες του εν λόγω συστήματος και το ότι επισκευάστηκε η μία από αυτές μονάδες(κακώς που ήταν υπό επισκευή), στους επιχειρησιακούς της σχεδιασμούς εδώ και είκοσι χρόνια.

Η απώλεια ενός συστήματος σημαίνει μείωση της κάλυψης των εν λόγω συστημάτων κατά 16% και μια τέτοια απώλεια δεν είναι κάτι απλό. Δεν μπορεί να λογιστεί σαν να γίνονταν αποστολή ενός παλαιού άρματος ή ενός παλαιού ΤΟΜΑ το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot.

Το σύστημα αποτελεί το κορυφαίο αντιαεροπορικό σύστημα της Χώρας μας και καλύπτει από Καβάλα μέχρι Αττική τον ελληνικό εναέριο χώρο όπου δεν καλύπτουν τα συστήματα S-300.


Η αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας και επιπρόσθετα θα προβάλλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην απάντηση του σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το οπλικό σύστημα (Ο/Σ) Patriot, αποτελεί τμήμα ενός πολυδιάστατου πλέγματος των μέσων που συνθέτουν την αεράμυνα της χώρας, τα οποία είναι τοποθετημένα κατάλληλα, ώστε η οποιαδήποτε προσωρινή απουσία ενός εξ’ αυτών να μην έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική μας κάλυψη, ενώ παράλληλα επιδιορθώθηκε ένα επιπλέον σύστημα. Επιπρόσθετα, η μετάβαση της Μοίρας Patriot στη Σαουδική Αραβία θα προβάλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας μας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο των Διεθνών Συμμαχιών, συμμετέχει σε αποστολές, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο, με γνώμονα την διεθνή παρουσία της χώρας και την περαιτέρω ανάδειξή της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, στις απορρέουσες τεχνικές συμφωνίες, λαμβάνονται υπ’ όψιν, πάντοτε και πρωτίστως, τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους».

Αν γίνει κάτι, που όλοι το απεύχονται, εδώ είμαστε για τα περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις