Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

"Άρωμα" εμφυλίου στην Τουρκία: Προμηθεύονται με όπλα οι πολίτες


Σοκαριστικό είναι το νούμερο των ανεξέλεγκτων όπλων που κυκλοφορούν εντός τουρκικής επικράτειας.

“Υπάρχουν 18 εκατομμύρια μη εγγεγραμμένα όπλα στην Τουρκία, τα οποία αποτελούν το 89 τοις εκατό των ιδιόκτητων πυροβόλων όπλων στη χώρα”, δήλωσε ο Ayhan Akçan, πρόεδρος μιας ένωσης που διεξάγει εκστρατεία τριάντα χρόνων κατά της κατοχής πυροβόλων όπλων στην χώρα αυτή.

“Η Τουρκική κυβέρνηση δεν πράττει το παραμικρό για την αποτροπή της κατοχής πυροβόλων όπλων”, ανέφερε ο Akçan, μιλώντας σε συνέδριο του Umut Foundation, αναφερόμενος για την ποινή-χάδι για την πρόληψη της κατοχής πυροβόλου όπλου, σε ένα νομοσχέδιο που εισήχθη στο τουρκικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

"Συνολικά το 89% των πυροβόλων όπλων στην Τουρκία δεν είναι εγγεγραμμένα, αλλά οι πελάτες τους τα αγοράζουν στη μαύρη αγορά, με το σκεπτικό ότι μπορεί να χρειαστούν, κάτι που έχει προσδώσει μια τεράστια αύξηση των πωλήσεων και των τρομοκρατικών επιθέσεων", ανέφερε ο κ. Akçan, σύμφωνα με την εφημερίδα T24.

Η πρόσφατη έκθεση του Ιδρύματος Umut στην Τουρκία, δείχνει ότι το ποσοστό των βιαιοπραγιών που διαπράττονται από βίαια άτομα στην χώρα, αυξήθηκε κατά 69% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Περίπου 3.679 επεισόδια ένοπλης βίας σημειώθηκαν το 2019, με αποτέλεσμα τον θάνατο 2.279 ατόμων, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά 3.762. Υπάρχει όμως και και η άλλη άποψη την οποία εξέφρασε η πρόεδρος του “Καλού κόμματος” σύμφωνα με άρθρο μας.

Η αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener ισχυρίζεται ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία, οδηγούμενοι σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Ίσως για αυτό ακριβώς η ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να έχει το νου της, μην γίνουν το Αιγαίο και η Κύπρος «η βαλβίδα αποσυμπίεσης» και το κύριο θέμα συσπείρωσης των Τούρκων το επόμενο διάστημα.

Υπάρχουν φήμες για μία νέα πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στο (ΑΚΡ) στην Τουρκία, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πολιτικού χάους στη χώρα και στην αναζωπύρωση της κυριαρχίας του στρατού στην πολιτική, γράφει ο Τούρκος συνταγματολόγος Abdülkadir Selvi, και παρουσιάζουμε σήμερα με άρθρο μας.

"Η έκθεση της Rand Corporation, που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου, περιγράφοντας πιθανά σενάρια για το μέλλον της συμμαχίας της χώρας με τη Δύση, θεωρήθηκε ως "μήνυμα" των Ηνωμένων Πολιτειών σε κάποιους πιθανόν εντός Τουρκίας, ώστε να προβούν σε πραξικόπημα μέσα στο 2020 και όχι ως ανάλυση", έγραψε ο ίδιος.

Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός πιθανού λέμε, εσωτερικού εμφυλίου πολέμου για αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στη χώρα τους.

Η ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener δήλωσε ότι οι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά, εδώ και μεγάλο διάστημα. 

Οι εντάσεις στη Μεσόγειο βρίσκονται σήμερα σε υψηλό σημείο, λόγω του σχεδίου εξερεύνησης υδρογονανθράκων από την Τουρκία, στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου και των ναυτικών συμφωνιών που πραγματοποίησε η χώρα με τη Λιβύη το Νοέμβριο, η οποία αγνοεί τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Όλα είναι πιθανά με τον Ερντογάν και όλα αποτελούν προοίμιο πιθανών εξελίξεων σε μια χώρα που έχει μόνο εχθρούς γύρω της.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.