Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

AYTOI EINAI OI TOYPKOI... Ξήλωσαν, έσπασαν και έκαψαν τον σταυρό από τον τάφο Χριστιανής στην Τραπεζούντα

Επίθεση οπισθοδρομικων σε τάφο χριστιανής : Ξήλωσαν και έκαψαν τον ξύλινο σταυρό που είχε τοποθετηθεί επί του τάφου.


Ξύλινος σταυρός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στον τάφο μιας χριστιανής στην Τραπεζούντα, ξηλώθηκε και πυρπολήθηκε.

Μία ακόμη αντιχριστιανική επίθεση συνέβη στο νεκροταφείο της εκκλησίας Santa Maria, η οποία είχε έρθει στην επικαιρότητα στο παρελθόν, με την δολοφονία του ιερέα Ανδρέα Σαντορο.

Σύμφωνα με την είδηση από το Hristiyan Ηaber, η χριστιανή Ζεχρα Τσολάκ, πέθανε στις 17 Ιανουαρίου. Μετά από την κηδεία η οποία έγινε στην εκκλησία στις 18 Ιανουαρίου η ταφή έγινε στο νεκροταφείο πού βρίσκεται στη συνοικία Αραφιλμποι(Αγίου Φιλίππου), σε απόσταση 500 μέτρων από την εκκλησία. Στον τάφο προσωρινά τοποθετήθηκε ένας ξύλινος σταυρός. Σύμφωνα με αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή, κατά τη διάρκεια της, μία ομάδα ατόμων κραυγάζοντας το τεκμπιρ (σχ. σύνθημα ισλαμιστών) προσπάθησε να την σαμποτάρει και να δημιουργήσει προβοκάτσια.

Ο Βεισελ Τσολάκ ο οποίος επισκέφθηκε τον τάφο της συζύγου του πριν από 10 μέρες στις 4 Φεβρουαρίου, όταν τον επισκέφτηκε ξανά στις 14 Φεβρουαρίου, είδε ότι δεν υπήρχε ο προσωρινός σταυρός που είχε τοποθετηθεί. Αναζητώντας πέριξ του τάφου, είδε πως τον είχαν ξηλώσει, τον έσπασαν και τον έκαψαν.

Ο Τσολάκ ενημέρωσε την αστυνομία που του πήρε κατάθεση, ενώ αστυνομικοί φωτογράφισαν τον τάφο και τον καμένο σταυρό και άρχισαν έρευνα.

Έγινε γνωστό επίσης πως όταν γινόταν η εκσκαφή του τάφου έγινε προσπάθεια να κλαπεί ο σταυρός. Άτομο με καλυμμένο το πρόσωπο μαζί με ένα σκυλί μπήκε στο νεκροταφείο και προσπάθησε να κλέψει το σταυρό, αλλά όταν αντέδρασαν τα παιδιά που έπαιζαν εκεί, αυτός έβαλε το σκυλί να τους επιτεθεί και έφυγε. Η αστυνομία της Τραπεζούντας άρχισε έρευνα για τη σύλληψη των δραστών ενώ μετά από την μήνυση που υπέβαλε ο Βεισελ Τσολάκ, η εισαγγελία θα πάει το θέμα στα δικαστήρια.

καμένος σταυρός
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις