Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

CNN: Διαψεύδει τον Ερντογάν ο Πούτιν: Δεν επιτεθήκατε στις δυνάμεις του Άσαντ

Τις αιτιάσεις του προέδρου Ερντογάν ότι τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά κυβερνητικών θέσεων στη Συρία σε απάντηση στο θάνατο τεσσάρων τούρκων στρατιωτικών διέψευσε το ρωσικό
υπουργείο Άμυνας.
Παίρνοντας ουσιαστικά θέση υπέρ της Δαμασκού, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι «αεροπλάνα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν παραβίασαν τα σύνορα της Συρίας ούτε καταγράφηκαν επιθέσεις εναντίον συριακών στρατευμάτων».
Το Κρεμλίνο δήλωσε εξάλλου σήμερα πως εξακολουθεί να ανησυχεί για τις επιθέσεις μαχητών στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, όπου τουρκικές και συριακές δυνάμεις έχουν συγκρουστεί τις τελευταίες ημέρες.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει μετά τον θάνατο έξι στρατιωτικών της και τον τραυματισμό άλλων εννέα από συριακό βομβαρδισμό. Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης.
«Παραμένουμε ανήσυχοι από τη δραστηριότητα οργανώσεων μαχητών σε αυτή την περιοχή της Συρίας», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης πως η Λευκορωσία έχει κάθε δικαίωμα να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από ένα ασυνήθιστο ταξίδι στη χώρα αυτή, παραδοσιακό σύμμαχο της Μόσχας, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουκρανία, ότι «30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως τούρκικα αντίποινα για τέσσερις νεκρούς τούρκους στρατιώτες και απείλησε με συνέχιση των αντιποίνων.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στηλίτευσε το ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του μολονότι «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις».
Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση των πυρών.
Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που γνωστοποίησε επίσης ότι 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τα πλήγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις