Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Διαψεύδει ο Παναγιωτόπουλος τον Ερντογάν: Δεν υπήρξε συνεννόηση για τα Ίμια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τον Τούρκο πρόεδρο σχετικά με τα περί συνεννόησης για τα Ίμια.


Σε δήλωσή του στον Alpha, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως “δεν υπήρχε απολύτως καμία συνεννόηση” για να διευκρινίσει ότι “εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού σκάφους και παρακολουθούσαμε αυτό”.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε, εξάλλου, πως “άλλωστε, αυτές οι συνεννοήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γίνονταν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, που δεν έγιναν ποτέ”.

Σημειώνεται πως χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι φέτος δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια, λόγω της στάσης που τήρησε η τουρκική πλευρά και του “μηνύματος” που είχε στείλει.

“Φέτος, δεν είχαμε κρίση στα Ίμια. Γιατί; Με τη στάση που τηρήσαμε, είπαμε ‘εάν γίνει η οποιαδήποτε κίνηση στα Ίμια, όπως στο παρελθόν, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά εάν δεν γίνει τίποτα από την πλευρά της Ελλάδας, θα δείτε πως δεν θα γίνει κάτι και από τη δική μας πλευρά. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας μας πιθανόν θα ευχαριστούσε τον Έλληνα υπουργό, σήμερα, ώστε να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά”, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις