Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ενεργοποιεί νέο μέτωπο στη Συρία ο Ερντογάν - Απειλεί με χερσαία επίθεση στην Ιντλίμπ


Νέα εκστρατεία ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας
Ισραηλινά και διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία,
ενόψει επικείμενης επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, κατά των συριακών δυνάμεων.

“Η Τουρκία ενδέχεται να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, εάν η κατάσταση δεν επιλυθεί αμέσως”, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν σήμερα Παρασκευή, καθώς οι επιθέσεις κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίχθηκαν από τη Ρωσία, έφεραν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές και τις τουρκικές δυνάμεις σε πραγματικά δεινή θέση.

Οι δυνάμεις του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία, προελαύνουν ταχύτατα με αιχμή την περιβόητη Ταξιαρχία των “Τίγρεων”, στην πόλη της Ιντλίμπ.

Ο συριακός στρατός στην τιτάνια προσπάθεια ανάκτησης του συριακού εδάφους, κατέλαβε δεκάδες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου και της πόλης Μααράτ Αλ-Νουμάν, ανατρέποντας το τελευταίο μεγάλο προπύργιο στο σχεδόν 9χρονο πόλεμο της Συρίας και φέρνοντας έτσι τις τουρκικές δυνάμεις, σε απόσταση βολής από τα συριακά πυροβόλα.

Η πρόσφατη συριακή εκστρατεία προκάλεσε επίσης σφοδρές εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας. Η Τουρκία που φοβάται ένα νέο κύμα μεταναστών από την Ιντλίμπ, κατέχει 12 παρατηρητήρια στην περιοχή, τα οποία έχουν μετατραπεί σε κανονικές τουρκικές βάσεις επιπέδου τάγματος.

Ο Άσαντ όμως δεν καταλαβαίνει τίποτα, και αφού νίκησε τους τζιχαντιστές με την βοήθεια των Ρώσων και του Ιράν, ετοιμάζεται οσονούπω να αντιπαρατεθεί με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες δεν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από το συριακό έδαφος. 

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να χειριστεί μια νέα εισροή μεταναστών και τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει νέες απειλές κοντά στα σύνορά της, έστω κι αν αυτό σήμαινε στρατιωτική αντιπαράθεση, όπως συνέβη και στις τρεις προηγούμενες διασυνοριακές επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία.

"Θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο, όταν κάποιος απειλεί το έδαφός μας. Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταφύγουμε ξανά στο ίδιο μονοπάτι, αν η κατάσταση στην Ιντλίμπ δεν επανέλθει στην κανονικότητα γρήγορα", δήλωσε ο ίδιος.

"Δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης στρατιωτικής δύναμης", είπε προσθέτοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί σταθερότητα και ασφάλεια στη Συρία. Ποιος μπορεί να τον πιστεύψει όμως, τη στιγμή που απειλεί με τουρκικά στρατεύματα εντός της Συρίας, το καθεστώς Άσαντ;     

Η παράνοια και η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο για τον Τούρκο πρόεδρο, που εξαπολύει απειλές σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο κατά Ελλάδος, Λιβύης και διαφόρων άλλων χωρών.

Σήμερα επίσης, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία συμμορφώθηκε πλήρως με τις υποχρεώσεις της στην Ιντλίμπ, αλλά τόνισε ότι, ανησυχεί βαθύτατα για τις τουρκικές  επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης και της ρωσικής αεροπορικής βάσης Khmeimim.


"Δεν θα επιτρέψουμε στο συριακό καθεστώς να θέσει τη χώρα μας υπό τη συνεχή απειλή των μεταναστών, με βασανιστήρια, επίθεση και χύσιμο αίματος του λαού", δήλωσε ο Ερντογάν.

Να ετοιμαζόμαστε λοιπόν για μια ευθεία σφοδρή πολεμική αντιπαράθεση του συριακού και τουρκικού στρατού, μιας και η Τουρκία ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο στη Συρία, στην προσπάθεια της να υλοποιήσει το σχέδιο "Εθνικός Όρκος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις