Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

(video)«Επιστράτευση» κήρυξαν στην Λέσβο: Κλήθηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στο Μανταμάδο προς «υπεράσπιση της γης τους»


«Επιστράτευση» κηρύχθηκε στην Λέσβο καθώς καλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού στο Μανταμάδο προς «υπεράσπιση της γης τους» για να μην κατασκευαστούν οι νέες
«δομές φιλοξενίας» αλλοδαπών παράνομων μεταναστών.

Μεγάλες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά της Χίου και της Λέσβου. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην πόλη της Μυτιλήνης ενώ κάλεσμα υπάρχει για τις 14.00 σε όλες και όλους με σκοπό τη μεταφορά τους (με πούλμαν και Ι.Χ.) στην επιταγμένη έκταση Καβακλή στον Μανταμάδο Λέσβου.

Πορεία διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα και στη Χίο όπου διαδηλωτές κατευθύνονται στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη και θα επιστρέψουν και πάλι στην πλατεία Πλαστήρα.

Στο μεταξύ απορριμματοφόρα του Δήμου κατευθύνονται προς την περιοχή Αίπος όπου η κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει «κλειστή δομή φιλοξενίας». Ο Δήμος θέλει να κλείσει την πρόσβαση.
«Επιστράτευση» κήρυξαν στην Λέσβο: Κλήθηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στο Μανταμάδο προς «υπεράσπιση της γης τους»
Σύγκρουση ξέσπασε πριν από λίγο ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που εξεγείρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδίαστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο. Ας σημειωθεί ότι κατά την επίθεση με τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.
.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις