Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

(ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ) Έτοιμοι για πόλεμο: Υποβρύχια «αγκαλιάζουν» την Κρήτη και περιμένουν τους Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτη διαταγή για το Κρητικό Πέλαγος – Για πρώτη φορά τόσο κοντά σε «θερμό επεισόδιο»


Τουλάχιστον 30 Μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού έχουν βγει στο Αιγαίο, φτάνοντας μέχρι την Κύπρο και την Ιταλία, την ώρα που οι Τούρκοι ανακοίνωσαν κάθοδο και «εισβολή» ΝΑ της Κρήτης.

Δύο μεγάλες ασκήσεις του Στόλου βρίσκονται σε εξέλιξη και έπεται συνέχεια, καθώς δεκάδες πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού βρίσκονται εν πλω μακριά από τους ναυστάθμους, στέλνοντας μήνυμα, αποκλειστικά και μόνο προς την Τουρκία.

Για πρώτη φορά, μετά από καιρό και λάθος εκτιμήσεις, απειλείται σοβαρά «θερμό επεισόδιο» στον Ελληνικό Νότο, κάτω από την Κρήτη.

Οι περιοχές όπου βρίσκονται τα υποβρύχια και τα πολεμικά πλοία μόνο τυχαίες επιλογές δεν συνιστούν.

Έχουμε και λέμε:

Η πρώτη άσκηση ονομάζεται «λόγχη» και εκτυλίσσεται στην περιοχή του Μυρτώου Πελάγους με συμμετοχή Μονάδων κρούσης με εκτεταμένη χρήση πυρών, κοντά στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επιπλέον, με έκτακτη διαταγή του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Πετράκη στο Κρητικό Πέλαγος βγήκαν τα υποβρύχια του Στόλου. Η άσκηση ‘’ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ’’ πραγματοποιείται γύρω από την Κρήτη, ενώ, σύμφωνα με το Newpost, οι σιωπηλοί φρουροί του Αιγαίου έχουν καταδυθεί και στην θαλάσσια περιοχή, την οποία αμφισβητεί η Άγκυρα με το ψευτομνημόνιο Τουρκο-Λιβυκής συνεργασίας.

Τα  Ελληνικά υποβρύχια περιμένουν την τουρκική «εισβολή» για έρευνες στα τεμάχια της Κρήτης, διαμηνύοντας πως το Αιγαίο δεν είναι Βόρειο Ιράκ.

Μάλιστα τον Ερντογάν περιμένουν κάποια από τα πλέον υποβρύχια σύγχρονα στον κόσμο τα ‘’214’’ κλάσης ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’, τα οποία προκαλούν τρόμο στα σκάφη επιφανείας, όσο και προηγμένα ανθυποβρυχιακά συστήματα και αν διαθέτουν.

Αξιοσημείωτο είναι πως την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχει πολλές φορές σπεύσει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να δεσμεύσει το τελευταίο διάστημα με προκλητικές και παράτυπες ναυτικές οδηγίες για υποβρύχια (Sub notam).

Τέλος, κατά πάγια τακτική του Πολεμικού Ναυτικού, μονάδες του Στόλου, έχουν αναπτυχθεί και επιτηρούν την περιοχή από την Σαμοθράκη έως και το Καστελόριζο, ενώ άλλα πλοία, όπως η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στην Κυπριακή ΑΟΖ,  λαμβάνουν μέρος σε συμμαχικές δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση χρόνος στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχει έντονη κινητικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΦΩΤΟ eurokinissi

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις