Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ηράκλειο: «Έφοδος» αστυνομικών σε καταυλισμούς Ρομά - Προσαγωγές και συλλήψεις

«Έφοδο» πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές σε καταυλισμούς των Ρομά στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας πολλές προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έρευνες έγιναν στο καταυλισμό στα Δύο Αοράκια καθώς και στις εγκαταστάσεις του πρώην Ξενία στον Καρτερό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 20 συνολικά προσαγωγές (12 άνδρες και 8 γυναίκες) ενώ μία εξ αυτών μετατράπηκε σε σύλληψη εξαιτίας οπλοκατοχής.


Παράλληλα, ταυτοποίησαν πέντε συνολικά Ρομά που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Οι κλοπές είχαν γίνει από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Δεκέμβριο

14 κλοπές και διαρρήξεις είχαν πραγματοποιήσει οι πέντε δράστες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από τον Αύγουστο του 2019 έως και τον Δεκέμβριο.

Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός – 47 χρόνων – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι τέσσερις από τους προσαχθέντες (3 γυναίκες και ανήλικος) διέπραξαν ακόμα δύο κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες την 08 και 10.02.2020, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Πηγή: Cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις