Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία - Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ''Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο - Παγίδα η Ιντλίμπ''


Κλίμα εμφυλίου δημιουργείται πλέον στην Τουρκία.
Την πάσα αλήθεια δηλώνει Τούρκος εν αποστρατεία ανώτατος αξιωματικός του ναυτικού, για το
“σφαγείο” της Συρίας,  το οποίο θα στείλει πίσω και άλλους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, εξαγριώνοντας την ήδη οργισμένη τουρκική κοινή γνώμη που μετρά συνεχώς νεκρά σώματα.     

“Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, σημαίνει ότι στέλνουν Τούρκους στρατιώτες κατευθείαν στο θάνατό, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανέναν έλεγχο στον εναέριο χώρο της Συρίας”, δήλωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος T.Ertürk.

“Η υποστήριξη από αέρος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία”, δήλωσε ο Ertürk και συνέχισε "διαφορετικά, σημαίνει ότι στέλνουμε τους στρατιώτες μας σε σίγουρο θάνατο".

“Η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιδιώκει να πετύχει  την δημόσια στήριξη, δείχνοντας τους νεκρούς στρατιώτες μας που απεστάλησαν στο Ιντλίμπ υπό τις παρούσες συνθήκες. Ένας στρατιώτης μπορεί φυσικά να πεθάνει αν χρειαστεί για την πατρίδα του, αλλά να πεθαίνει έτσι χωρίς εναέρια ασφάλεια για  τα συμφέροντα της χώρας, αυτό πάει πολύ», είπε ο Τούρκος πρώην ανώτατος αξιωματικός.

Η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στο Idlib τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στέλνοντας τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και πρόσθετα στρατεύματα στην Συρία, αλλά μέχρι τώρα επίσημα, 15 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Άγκυρα απειλεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στο Idlib, μαζί με τους Σύρους ισλαμιστές, εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και την πολεμική της αεροπορί και οι οποίες προελαύνουν συνεχώς προς την πόλη του Ιντλίμπ.

Η Τουρκία έχει 12 παρατηρητήρια  την συγκεκριμένη επαρχία, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με την συμφωνία του 2018 με τη Ρωσία, η οποία αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

Η πλευρά Ερντογάν ζητά από τη Ρωσία να εξασφαλίσει την απόσυρση των δυνάμεων της Συρίας από τις περιοχές πέρα ​​από τις τουρκικές θέσεις παρατήρησης, κάτι που αρνούνται οι Ρώσοι, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των Τούρκων από τις περιοχές που απελευθερώνει ο συριακός στρατός.

“Η  Άγκυρα δεν θα μπορέσει να λάβει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση του Ιντλίμπ, ακόμα και εάν επικαλεστεί το άρθρο 5, το οποίο αναφέρει ότι μια επίθεση εναντίον οποιουδήποτε μέλους θεωρείται επίθεση εναντίον όλων.

Υπάρχουν πολλές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που δεν επιθυμούν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία και δεν μπορεί κανείς να περιμένει να εγκριθεί μια τέτοια απόφαση", δήλωσε ο Ertürk, σημειώνοντας ότι η επίκληση του άρθρου 5 απαιτεί ομόφωνη απόφαση όλων των μελών.

Αυτή είναι και η ωμή αλήθεια δια μέσω της “ψυχρής” ματιάς ενός Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος δηλώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο Ερντογάν έστειλε χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες σε μια αποστολή “αυτοκτονίας” ή καλύτερα παγίδα στην Συρία, χωρίς εναέρια βοήθεια.

Ενώ στην περίπτωση ενός τρομακτικού σεναρίου πολεμικής συρράξεως μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας, οι πιο πολλοί “σύμμαχοι” των Τούρκων στο ΝΑΤΟ, θα “σφυρίξουν” αδιάφορα σε πιθανή επίκληση του άρθρου 5, διότι πολύ απλά δεν θα θέλουν να τα βάλουν με μια υπερδύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις