Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Κουμουτσάκος: Κάρτα εισόδου - εξόδου στα νέα κλειστά κέντρα για τους Παρανομους πρόσφυγες

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών κέντρων παρανομων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά έδωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,
Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι η είσοδος και η έξοδος σε αυτά θα γίνεται αυστηρά με κάρτα, ενώ το βράδυ θα κλείνει.
Ο κ. Κουμουτσάκος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας των κλειστών κέντρων, τονίζοντας ότι η λύση που δίνεται σέβεται τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και τις ανασφάλειες των πολιτών, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση χαρακτήρισε αναγκαίο το μέτρο της επίταξης καθώς όπως είπε, οι υφιστάμενοι δημόσιοι χώροι δεν ήταν ικανοποιητικοί.
Παράλληλα, έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο που έγινε με τους δημάρχους νησιών που έχουν αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει και συνάντηση μαζί τους ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης βασίζεται στα 6 Έψιλον:
1.Ενίσχυση ελέγχου συνόρων
2.Επιστροφές
3.Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου
4.Έλεγχος ΜΚΟ
5.Επιτηρούμενα αυστηρά κέντρα με κλειστές δομές
6.Ευρώπη και διεθνοποίηση
«Προφανώς δεν είναι φυλακές τα κλειστά κέντρα υποδοχής παρανομων μεταναστών και προσφύγων. Δίνουμε λύση στο πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ακούγοντας τις ανησυχίες και την ανασφάλεια της κοινωνίας που υποδέχτηκαν και στήριξαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Κουμουτσάκος ενώ απέδωσε τις αντιδράσεις για την λειτουργία κλειστών κέντρων «στη μεταναστευτική κόπωση που υπάρχει στα νησιά».
Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ακόμα ότι σε κλειστό κέντρο θα παραμένουν και αυτοί που φθάνουν στη χώρα, για ένα χρονικό διάστημα 25 ημερών, όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές νόρμες και θα επιτηρείται αυστηρά η είσοδος και έξοδος τους με κάρτα ενώ το βράδυ θα κλείνει 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις