Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Το σύνδρομο του “γυάλινου πύργου” έχει πλήξει την κυβέρνηση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με  τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
Στόχος της συνάντησης η εκτόνωση του έκρυθμου κλίματος που η κυβέρνηση προκάλεσε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τη συνάντηση θα λείπει ο κ.Κώστας Μουτζούρης περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Ο κ.Μουτζούρης είναι έξαλλος με την κυβέρνηση κι ένα βίντεο που κυκλοφόρησε αργά χθες βράδυ τον δείχνει να μιλά με κάποιον στο τηλέφωνο και να καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού. Ο κ.Μουτζούρης είχε αποφασίσει να μην παραστεί στη συνάντηση. Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι εκείνο ακύρωσε την πρόσκληση

Ακόμη κι αν η συνάντηση πάει καλά και οι υπόλοιποι, τοπικοί άρχοντες επιστρέψουν στα νησιά τους για να ζητήσουν από τους πολίτες ψυχραιμία, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στην “κανονικότητα”. Μια λέξη που τώρα τελευταία έχουμε σταματήσει να την ακούμε από την κυβέρνηση. Ίσως γιατί έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν “πάει κανονικά”.


Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο του “γυάλινου πύργου”. Το οποίο είναι ένα σύνδρομο που προκαλεί στρεβλή εικόνα σ’ όσους ασκούν εξουσία. Νομίζουν ότι έχουν πραγματική εικόνα για τα όσα συμβαίνουν έξω από το “γυάλινο πύργο”, αλλά κάποια στιγμή ανακαλύπτουν ότι η ζωή “εκεί έξω” είναι διαφορετική.

Αυτό έχει φανεί από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι …κάτι δεν πάει καλά στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. Άλλαξε πολιτική, άλλαξε πρόσωπα, εξέτασε απίθανες “πατέντες”. Όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες. Πόνταρε πολλά στον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος ως εξωκοινοβουλευτικός θα ΄χε την άνεση να πάρει δυσάρεστες αποφάσεις, χωρίς το άγχος του πολιτικού κόστους.

Μετά “ανέστησαν” το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο είχαν καταργήσει ,μόνο και μόνο επειδή το βρήκαν από τους προηγούμενους. Και τοποθέτησαν υπουργό τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος εκλέγεται στη Χίο!!!

Επέλεξαν τη λύση των κλειστών δομών και τελικά μετά από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ,επέλεξαν την πολιτική επίδειξης πυγμής, με “αποβάσεις” διμοιριών ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο!

Επίδειξη πυγμής σε ποιους;

Σε κόσμο κουρασμένο, που έχει δει τη ζωή του να αλλάζει χωρίς τη θέληση του, λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Δεν αναφερόμαστε στους “ακραίους” που έτσι κι αλλιώς θα έκαναν φασαρία.Αναφερόμαστε στο μέσο πολίτη, που υποδέχτηκε τους πρόσφυγες, που έκανε υπομονή ,που πίστεψε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, ότι “οι μετανάστες θα μένουν στα νησιά ,δυο, τρεις μέρες το πολύ”.

Αντί γι΄ αυτό διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών πολλαπλασιάστηκαν και ότι το “δυο, τρεις μέρες” , έγινε …επ΄ αόριστον παραμονή σε “κλειστά κέντρα”.

Σ’ αυτόν τον κόσμο έστειλαν τα ΜΑΤ, πιστεύοντας τι; Ότι δεν θα αντιδράσουν; Ποιος μπορεί να το πίστεψε; Ποιος μπορεί να εκτίμησε ότι κόσμος που δεν έχει να χάσει και πολλά, θα καθόταν σπίτι του και δεν θα ΄βγαινε στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί;

Αποτέλεσμα; Η κυβέρνηση να ψάχνει τρόπο να “μαζέψει τα ασυμμάζευτα” , η Ελληνική Αστυνομία να ΄χει υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα στην εικόνα της και ο Στρατός να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της πολιορκίας στρατοπέδου του, από πολίτες!

Μακάρι απόψε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να βρεθεί μια λύση που θα ηρεμήσει τον κόσμο στα ακριτικά μας νησιά. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ελπίδα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κάποιοι θα βγουν από το “γυάλινο πύργο” και θα αντικρίσουν τον πραγματικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις