Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

(ΔΕΙΤΕ live video τωρα) ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία φθάνουν στη Λέσβο - Ζωντανή εικόνα

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο εν μέσω φόβων αύξησης των ροών μετά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας ότι αδυνατεί να ανακόψει τις ροές αυτές.


Αφίξεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφονται από το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς, που βρίσκεται απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το stonisi.gr, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν έφτασαν στο σημείο με φουσκωτή βάρκα.

Μετά τις δηλώσεις της Άγκυρας ότι αδυνατεί να ανακόψει την πορεία προσφύγων και μεταναστών στον  δρόμο για την Ευρώπη, εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν την Παρασκευή σε παράκτιες περιοχές και πόλεις στα σύνορα, σύμφωνα με το Anadolu

Υπενθυμίζεται, πως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρών επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες με τους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου να συγκρούονται με τους άνδρες του ΜΑΤ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ενισχυμένες ομάδες των ΜΑΤ, για να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες κατασκευής κλειστών κέντρων, εξόργισε τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις