Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Μακάρειο Νοσοκομείο: Αλλοδαπός μπούκαρε στην αίθουσα ενώ γεννούσε η γυναίκα του κι απαίτησε να φύγει ο γυναικολόγος λόγω θρησκείας!

Eνα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε προ ημερών στο Μακάρειο Νοσοκομείο κατά την διάρκεια τοκετού.


Αλλοδαπός άντρας μπούκαρε κατά την διάρκεια τοκετού της συζύγου του και απαίτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι άντρες νοσηλευτές καθώς και ο γυναικολόγος – Κάλεσαν ειδικό Αστυφύλακα να παρέμβει αλλά συνέχισε τις απειλές

Προβληματισμό προκαλεί ένα παράδοξο γεγονός το οποίο σημειώθηκε κατά την διάρκεια τοκετού αλλοδαπής γυναίκας από την Συρία.

Συγκεκριμένα, γυναίκα ενώ βρισκόταν στην αίθουσα τοκετού για να φέρει στον κόσμο το παιδί της, ο Σύρος άντρας της μπούκαρε στο χώρο και απαίτησε από όλους τους άντρες (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) να σταματήσουν και να αποχωρήσουν από το θάλαμο τοκετού της γυναίκας του. Μάλιστα όπως μας αναφέρθηκε, ο άντρας από τη Συρία απείλησε πως αν δεν αποχωρήσουν, θα έχουν μπλεξίματα.

Αμέσως κλήθηκε στο μέρος ειδικός Αστυφύλακας που βρισκόταν στο χώρο του Νοσοκομείου για να επιβάλει την τάξη ωστόσο ο Σύρος δεν άκουγε τίποτα και επέμενε ότι πρέπει να φύγουν.

Όπως πληροφορούμαστε, το μέλος της δύναμης προχώρησε σε λεκτικές συστάσεις προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, χωρίς να προχωρήσει στην σύλληψη του. Ο Σύρος ωστόσο επέμενε να αποχωρήσουν οι άντρες από τον χώρο καθώς θα έβλεπαν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας του, πράγμα που δεν επιτρέπει η θρησκεία του.

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν από την αίθουσα του τοκετού τόσο ο γυναικολόγος, όσο και οι άντρες νοσηλευτές. Τη γέννα ανέλαβαν οι μαίες, καθώς την ημέρα εκείνη δεν εφημέρευε γυναίκα γιατρός.

Το θέμα προκαλεί προβληματισμό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφού πρόκειται για περιστατικό επικίνδυνο, εφόσον ουδείς γνώριζε κατά πόσον θα μπορούσαν να προκύψουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της γέννας, είτε στη μητέρα είτε στο νεογένητο και ο γιατρός να μην είναι εκεί για να παρέμβει.

Το συγκεκριμένο θέμα επιβεβαίωσε στη Cyprus Times αρμόδιο πρόσωπο από το Μακάρειο Νοσοκομείου. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε δεν είναι το μοναδικό ανάλογο περιστατικό που καταγράφεται, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο πολίτες και γιατρούς.

dailystarscy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.