Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Με πανίσχυρους πυραύλους απαντά ο Συριακός Στρατός στους Τούρκους (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα αποκαλύψει την Πέμπτη, τα αντίποινα που πρέπει να ληφθούν κατά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

"Θα πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα που επιτέθηκαν στους στρατιώτες μας", δήλωσε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ένα tweet του ανέφερε: Στεκόμαστε δίπλα στον σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία", δίνοντας άλλη διάσταση στην σύγκρουση.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 13 Τούρκους στρατιωτικούς σε μια εβδομάδα σε συγκρούσεις κοντά στις θέσεις παρατήρησης στο Ιντλίμπ. Οι επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας (MHP) και το καλό κόμμα İYİ, κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια επιθετική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Θα πρέπει να εισέλθουμε στη Δαμασκό», δήλωσε ο Devlet Bahçeli, μέλος του MHP, σε κοινοβουλευτική συνάντηση την Τρίτη.

Το συριακό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο και αναμένει τους Τούρκους, ενώ η ευρύτερη περιοχή πέριξ της Ιντλίμπ, “γέμισε” με συριακά συστήματα πυραύλων Tochka, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό από το συριακό στρατό εναντίον διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων.

Αυτήν την δεδομένη στιγμή εμφανίστηκαν οι πύραυλοι από την συριακή τηλεόραση, ως “μήνυμα” για την Άγκυρα για το τι είναι έτοιμος να πράξει ο Άσαντ.

Μιλάμε για βίντεο, το οποίο δείχνει τον εκτοξευτήρα στο πλαίσιο BAZ-5921 και το φορτηγό μεταφοράς BAZ-5922.

Οι Σύροι, υπονοούν στους πιθανούς αντιπάλους τους ότι οι πύραυλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι για χρήση.

Είναι γνωστό ότι ένας μόνο πύραυλος με κεφαλή που ζυγίζει σχεδόν μισό τόνο είναι ικανός να καταστρέψει στόχους σε μια έκταση 7 εκταρίων, εκτοξεύοντας στον εχθρό 14,5 χιλιάδες θραύσματα.

Υπάρχει επίσης μονάδα με 50 πυραύλους αυτού του τύπου η οποία μπορεί να γυρίσει την περιοχή της Ιντίλμπ στον μεσαίωνα, αν και εφόσον βέβαια απαιτηθεί.

Σε πλήρη απόγνωση εν τω μεταξύ είναι ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μέσω του ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, ζητά εκεχειρία στην Ιντλίμπ, διότι οι εικόνες με Τούρκους στρατιώτες νεκρούς, κουνούν συθέμελα την εξουσία του στα μάτια του τουρκικού λαού που υποφέρει από την αλαζονική πολιτική του.

Από την Παρασκευή, η Τουρκία στέλνει μεγάλες φάλαγγες οχημάτων που μεταφέρουν κομάντο, άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα για να ενισχύσουν 12 στρατιωτικές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί στο Ιντλίμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις