Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Εισβολή της Άγκυρας στην Συρία - Οι συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν τον τουρκικό Στρατό μαζί με την RuAF! (βίντεο)


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Νέα εισβολή πραγματοποίησε, η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας, προς εκκαθάριση περιοχών κοντά στα σύνορά της, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του συριακού Στρατού με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας!
..
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Ιντλίμπ, οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας με τουλάχιστον 250 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
..
Όμως, ο συριακός Στρατός αντέδρασε με καταιγισμό από πυραύλους εναντίον των θέσεων που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στρατιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες στο χωριό Tarnaba, στην περιοχή Shermagar.

..
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν την υποστήριξη ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην αντεπίθεση του συριακού στρατού.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μαζί με τον τουρκικό Στρατό, στο χωριό Tarnaba, ήταν και αρκετά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, πολλοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του συριακού Στρατού. Προφανώς πρόκειται για Τουρκμένους τζιχαντιστές.

Oι πηγές αναφέρουν τουλάχιστον 70 νεκρούς Τουρκμένους.
..
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, στο χωριό Tarnaba, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.
..
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πεδίο των συγκρούσεων μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού έχει μεταφερθεί στην πόλη Σαρακίμπ, κοντά στην Ιντλίμπ.

Η αντίδραση του τουρκικού στρατού, ήταν να εξαπολύσει εκ νέου επίθεση με πυραύλους εναντίον θέσεων του συριακού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις