Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αυξάνονται οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε Συρία και Λιβύη (αριθμοί)

ΑΠΟ ΤΟ CosmoStatus
Οι εισβολές που πραγματοποίησε η Τουρκία στη Συρία και τη Λιβύη έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες στρατιωτών. Φέρετρα των νεκρών Τούρκων φτάνουν συνεχώς στη Τουρκία.


Συγκεκριμένα, εχθές Σάββατο ένας ακόμη μηχανικός άρματος του Τουρκικού στρατού έχασε τη ζωή του στη Συρία κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της Ιντλίμπ από δυνάμεις του Συριακού στρατού.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των Τούρκων που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στον Φεβρουάριο στην Συρία ανέρχεται στους 16.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτικών στη Λιβύη έχει φτάσει επίσης τους 16.

Οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί σε Συρία και Λιβύη και η σοβαρές διαφορές με τη Ρωσία για το μέλλον των δύο αυτών χωρών και τον ρόλο της Τουρκίας στο μέλλον τους, έκαναν την Τουρκία να ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ πυραύλους Patriot για την προστασία των νοτίων συνόρων της, παρά το ότι διαθέτει το Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Η αγορά των S-400 δημιούργησε το ρήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την αποβολή της από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους F-35.

Στη Λιβύη, η κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ Αλ Σαράζ που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ζήτησε την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφός της για να προστατευτεί από τους «τρομοκράτες» και την Ρωσική επιρροή.

Πριν λίγες ημέρες, ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ που υποστηρίζει το κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ και τη Βεγγάζη, συναντήθηκε με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, για συζητήσεις και συνεννοήσεις επί της εφαρμογής των συμφωνηθέντων στο Βερολίνο και τους τρόπους διευθέτησης της Λιβυκής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις