Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

«Νέος ΚΟΚ με ποινές για τον οδηγό, όχι για το όχημα – Σε ένα μήνα το ψηφιακό δίπλωμα»

«Νέος ΚΟΚ με ποινές για τον οδηγό, όχι για το όχημα – Σε ένα μήνα το ψηφιακό δίπλωμα»
Καραμανλής: Επιστρέφει το point system - Αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και μείωση προστίμων σε άλλες περιπτώσεις

Στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το ψηφιακό δίπλωμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, μιλώντας στο Mega.


Για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε: «Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα όπου θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα. Μιλάμε για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού». Επισήμανε όμως ότι υπάρχει και ένα ζήτημα εφαρμογής, γιατί πολλές φορές αυστηροί Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας που δεν έχουν σχέση με τη λογική, στην ουσία δεν εφαρμόζονται.

«Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή σε μερικά παραπτώματα, που είναι απαράδεκτα και δημιουργούν ζητήματα στην οδική ασφάλεια, να είμαστε αυστηροί και να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιπτώσεις να μειώσουμε τα πρόστιμα» εξήγησε και προανήγγειλε ότι εξετάζει την επαναφορά ενός point system, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ένα μήνα το ψηφιακό δίπλωμα
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι 100.000 πολίτες ήταν εγκλωβισμένοι και δεν μπορούσαν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης, ενώ σήμερα δυστυχώς για να πάρουν το κανονικό δίπλωμα περιμένουν πάνω από τρεις και τέσσερις μήνες, πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Και ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα από τώρα, όποιος περνά τις εξετάσεις, θα παίρνει άμεσα το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα, για το οποίο έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, με μία πολύ εύκολη εφαρμογή. Δηλαδή ο επιτυχών θα μπορεί να οδηγεί αμέσως και δεν θα χρειάζεται να περιμένει τρεις μήνες.

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται για: «Απλά βασικά πράγματα, που δημιουργούν την αίσθηση ότι η χώρα μας επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα και αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Σημειωτέον ότι εάν κάποιος χάσει το ψηφιακό δίπλωμα θα μπορεί να το αντικαταστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις