Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Νέος κοροναϊός: Στους 427 οι νεκροί, 20.000 κρούσματα σε 25 χώρες

Στους 427 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τις 20.000. Είναι περισσότερες από οι 25 χώρες στις οποίες υπάρχει επιβεβαιωμένο
κρούσμα της επιδημίας, ενώ – πλην της Κίνας που μετρά την πλειονότητα των θανάτων – έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα σε Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες.

Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές, ένας 39χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα. Είχε ταξιδέψει στη Γουχάν την 21η Ιανουαρίου και όπως αναφέρει το CNNi κατά την παραμονή του στην περιοχή δεν πήγε σε κανένα νοσοκομείο αλλά ούτε επισκέφτηκε κάποια υπαίθρια αγορά. Στην αυτόνομη περιοχή έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα.

Και το άτομο που έχασε τη ζωή του στις Φιλιππίνες είχε επισκεφθεί το σημείο «μηδέν» του ιού.

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο
Την ίδια, 3.711 επιβαίνοντες ενός κρουαζιερόπλοιου έχουν μπει σε καραντίνα από τις ιαπωνικές Αρχές καθώς υπήρξε κρούσμα του κοροναϊού μεταξύ των επιβατών. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Κοροναϊός: Τι αποφάσεις πήραν οι G7

Το πλοίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Τόκιο και γίνονται εξετάσεις για να επαληθευτεί η κατάσταση της υγείας των 2.666 επιβατών και των 1.045 μελών του πληρώματος.

Τα μέτρα αποφασίστηκε να ληφθούν μετά το θετικό αποτέλεσμα για την παρουσία του φονικού ιού στον οργανισμό 80χρονου επιβάτη που κατέβηκε από το πλοίο στο Χονγκ Κονγκ την 25η Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι το πλοίο, που έφθασε στη Γιοκοχάμα (δυτικά της πρωτεύουσας), επρόκειτο να τεθεί σε καραντίνα.

Μια νέα περίπου 20 ετών που ταξιδεύει μαζί με τη μητέρα της δήλωσε σήμερα στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS ότι «ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να μείνουν μέσα στις καμπίνες τους εν αναμονή της υποβολής τους σε εξετάσεις για τον εντοπισμό του ιού». Διευκρίνισε ότι περιμένει μαζί με τη μητέρα της μέσα στην καμπίνα τους από χθες και ότι ακόμα σήμερα το πρωί δεν είχε καμία πληροφορία για το πότε θα εξεταστούν.

Το πλοίο είχε ήδη τεθεί σε καραντίνα από το Σάββατο στη Νάχα, στο νότιο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας. Αλλά αυτό έγινε για δεύτερη φορά, μετά τον εντοπισμό του κοροναϊού στον οργανισμό του 80χρονου.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει στην επικράτειά της 20 κρούσματα του 2019-nCoV, τα τέσσερα χωρίς κανένα σύμπτωμα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας τα οποία δημοσιοποιήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις