Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στην Αθήνα-Ποιους είδε

Οι προκλήσεις ασφαλείας και τρέχοντα θέματα άμυνας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, βρέθηκαν στο επίκεντρο  των
συναντήσεων που είχε με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ (Chairman EU Military Committee – CEUMC) στρατηγός Κλαούντιο Γκρατσιάνο, στο πλαίσιο της επίσημης  επίσκεψής του στην Ελλάδα, από 5 έως 7 Φεβρουαρίου.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε., ενημερώθηκε για την αμυντική πολιτική της Ελλάδας, καθώς και για τα μείζονα θέματα και τις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εθνικό, διασυμμαχικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο, με έμφαση στα προγράμματα PESCO και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτά.











Ο στρατηγός Κλαούντιο Γκρατσιάνο ,έχει μέχρι στιγμής τηρήσει πολύ θετική στάση για τις ελληνικές θέσεις κι έχουμε την αίσθηση ότι δεν τον έχουμε εκμεταλλευθεί όσο θα μπορούσαμε. Μπορεί η ΕΕ να μας έχει απογοητεύσει, ωστόσο η στάση του στρατηγού Γκρατσιάνο δεν μπορεί να συνεχίσει να περνά απαρατήρητη . Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, φαίνεται να το ΄χει αντιληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις