Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Παιδιά της διπλανής πόρτας οι άνδρες των ΜΑΤ» - άνανδροι όσοι νησιώτες επιτέθηκαν στην αστυνομία...

Να ωραιοποιήσει τη βίαιη καταστολή και τα δεκάδες δακρυγόνα προσπάθησε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας άνανδρους όσους νησιώτες επιτέθηκαν στην αστυνομία...

σορροπίες προσπάθησε να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στην οργισμένες αντιδράσεις των νησιωτών, αλλά και στα πολλαπλά περιστατικά τραυματισμών των ανδρών των ΜΑΤ.


Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο προσφυγικό και την έκρυθμη κατάσταση σε Χίο και Μυτιλήνη, χαρακτηρίζοντας τους άνδρες των ΜΑΤ ως «παιδιά της διπλανής πόρτας, που φορούν το εθνόσημο» .

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «άνανδρους» όσους επιτέθηκαν στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι άνδρες των διμοιριών των ΜΑΤ, που είχαν μεταβεί στα νησιά.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία που «οφείλουμε να τις διερευνήσουμε».

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «στα νησιά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αρχικών χωματουργικών εργασιών», ωστόσο όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του «Ν» δεν έγινε τίποτα απολύτως στου Καβακλή, αφού τα ΜΑΤ τράπηκαν σε φυγή από τους κατοίκους.

Αναφερόμενος στα επεισόδια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ειδικά για τα επεισόδια, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις εικόνες που είδαμε όλοι. Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν -και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση. Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Ταυτόχρονα, όμως, θα ερευνηθούν και περιστατικά για χρήση υπερβολικής βίας από την Αστυνομία. Έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες, οφείλουμε να τις διερευνήσουμε.»

Μιλώντας για την απογευματινή συνάντηση με τους αιρετούς των νησιών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Όπως ξέρετε, το απόγευμα θα συναντηθώ με στελέχη της Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Για μία ακόμη φορά, θα εξηγήσω τις θέσεις της κυβέρνησης. Είμαι έτοιμος να ακούσω -όπως πάντα ήμασταν έτοιμοι να ακούσουμε- κάθε δημιουργική πρόταση.

Αισιοδοξώ ότι θα καταλήξουμε σε γόνιμα συμπεράσματα. Να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες που θα κάνουν την παρόξυνση ενός προβλήματος, ευκαιρία για καλύτερη αντιμετώπισή του».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις