Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πολεμικές ιαχές για τα Στενά: Τελευταία προειδοποίηση Μόσχας σε Άγκυρα - Σε "τζιχάντ" καλούν οι Τούρκοι

Άνευ προηγουμένου κρίση ανάμεσα σε Ρωσία-Τουρκία.
Ρώσοι σύμβουλοι και ειδικοί σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο απαντούν στις διάφορες “εθνικιστικές κορώνες” που ακούγονται στην
Τουρκία επικαλούμενοι δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, Α. Γκρομίκο, στοχοποιώντας τα Στενά του Βοσπόρου και την ίδια την Κων/πολη.   

Κάποτε σε μια δεξίωση στο Λευκό Οίκο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Αντρέι Γκρομίκο είχε δηλώσει μπροστά στους Αμερικανούς, ότι μια πιθανή «διάρρηξη» των Στενών από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που κινούνταν προς το Αιγαίο πέλαγος, θα απαιτούσε μόνο έναν με δυο πυραύλους.

Ως αποτέλεσμα όμως μιας τέτοιας περίπτωσης δεν θα στοχοποιούνταν μόνο ο Βόσπορος, αλλά και ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη. Εάν η Άγκυρα ξεχάσει αυτή την «προειδοποίηση», θα το θυμηθεί με άσχημο τρόπο, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί μετά τις απειλές για κλείσιμο των Στενών.

Επίσης οι Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές τόνισαν σε περίπτωση ύπαρξης σχιζοφρενών κινήσεων στην ηγεσία της Τουρκίας, ο ρωσικός στόλος διαθέτει το κατάλληλο «φάρμακο», το οποίο εξαφανίζει κάθε σθένεια αμέσως υπονοώντας σαφώς τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή σε κηρύγματα της Παρασκευής στην Τουρκία θα διαβαστεί σε όλα τα Τζαμιά της χώρας μήνυμα από την θρησκευτική αρχή για «ενότητα και αλληλεγγύη» των Τούρκων μπροστά στις δυσκολίες μετά τον θάνατο τόσων Τούρκων στρατιωτών.

“Μιλάμε για εθνική ενότητα και αλληλεγγύη", αναφέρει το κήρυγμα που θα διαβαστεί σήμερα Παρασκευή και συνεχίζει: “Η αδελφοσύνη μας μπροστά στην ύπουλη επίθεση (των Ρώσων), είναι το συστατικό που μας κρατά ζωντανούς, ακόμα και όταν η νίκη δεν μπορεί να επιτευχθεί”.

"Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, το πνεύμα μας, την ενότητα και την συνεργασία μας, Ως έθνος, περάσαμε από μεγάλες καταστροφές και βαριές δοκιμασίες. Όπως ήταν οι πόλεμοι του Τσανάκκαλε και της Μικράς Ασίας. Οι “Τυφλοί” σήμερα έχασαν τη συνείδηση ​​και την ανθρωπιά τους και θέλουν να διαγράψουν τους Τούρκους από την ιστορία.

Όπως έγινε παλαιότερα, έτσι θα κάνουμε και σήμερα και δεν θα υποστείλουμε τη σημαία μας, και αυτό θα κάνει κάθε πολίτης του έθνους μας. Δεν θα ξεκουραστούμε  καθόλου, για να μην παραβιάσουν την πατρίδα μας. Ο Αλλάχ είναι παντοδύναμος και σώζει αυτούς που τον προσκυνούν στο έδαφος με αυτή την αγάπη. Μην σκεφτείτε αυτούς που σκοτώθηκαν στον δρόμο του Αλλάχ.

Μην χαλαρώσετε, μην είστε λυπημένοι. Αν έχετε πίστη, είστε  ανώτεροι όπως οι Mehmetçik (στρατιώτες μας), και  όπως μας είπε ο Προφήτης μας. Τζιχάντ με τα χέρια σας, τις γλώσσες σας και τα αγαθά σας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι με τη βοήθεια του Αλλάχ, τα παιχνίδια των προδοτών θα επιδεινωθούν, οι παγίδες των καταπιεστών θα μπλέξουν στα πόδια τους, τα κόλπα τους και θα πέσουν πάνω στα κεφάλια τους και θα νικηθούν, και τότε θα γυρίσουν πίσω", καταλήγει το κήρυγμα με σαφή οσμή “πολεμικής προετοιμασίας” ίσως κατά των Ρώσων.

Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται πιθανόν στα πρόθυρα μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης στη Συρία.

Την Πέμπτη, η αποκαλούμενη αντιπολίτευση της Συρίας, με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού, εισήλθε σε κομμάτι της πόλης Σαρακίμπ, που βρίσκεται στη διασταύρωση δύο στρατηγικών εθνικών οδών  στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση των φιλοτουρκικών δυνάμεων, αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για το ρωσικό στρατό στη Συρία. Η Μόσχα φοβάται μια δυσμενή εξέλιξη των γεγονότων, ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στον ουρανό πάνω από τη ζώνη των συγκρούσεων, και η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει με κάποιο τρόπο σε όλα αυτά.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσική Ομοσπονδία και η Τουρκία φέρονται να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά προφανώς χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ  η άφιξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα στις 05 Μαρτίου, η οποία είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν επιβεβαιώνεται.

Όλα συντείνουν σε μια περαιτέρω κλιμάκωση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία στο συριακό έδαφος, η οποία θα είναι άνευ προηγουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις