Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Προάγγελος εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: Ανακοινώθηκε η κατασκευή δύο βάσεων με νατοϊκά πρότυπα σε Μαριούπολη & Βόρειο Ντονέτσκ


Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου αρχίσουν να κατασκευάζουν στρατιωτικές βάσεις στο Ντονμπάς, τότε ο στρατός των ρωσόφωνων (LDNR) θα ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις.

Νέο μέτωπο ανοίγει για την Μόσχα στην Ουκρανία μετά την δήλωση του υπουργού άμυνας Andrii Zagorodniuk, με την οποία ανακοίνωσε ότι δύο στρατιωτικές βάσεις θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ κοντά στην γραμμή επαφής με τους Ρωσόφωνους, ενώ η χώρα ετοιμάζεται και για είσοδο στη συμμαχία, καθιστώντας τις βάσεις αυτές απειλητικές για τη Ρωσία. Η δήλωση δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ουκρανικού ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με τον Andrii Zagorodniuk, μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας είναι η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών. Για το λόγο αυτό, ανέφερε ο υπουργός, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας σκοπεύουν να κατασκευάσουν δύο στρατιωτικές βάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα της Βορειατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς αυτούς η Ουκρανία επέλεξε τις πόλεις Μαριούπολη και Βόρειο Ντονέτσκ ως πιο στρατηγικές. "Σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε αρκετές εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι μπορούμε επίσης να έχουμε στρατιωτικές βάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο στρατιωτικές βάσεις που χτίζουμε, σε Μαριούπολη και Βόρειο Ντονέτσκ”, ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται επίσης ότι φέτος η κατασκευή του στρατοπέδου της επίλεκτης ταξιαρχίας στην περιοχή Wide Lan θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας, και ειδικότερα την κρατική ειδική υπηρεσία μεταφορών. Επίσης, ο επικεφαλής του ΥΠΑΜ της Ουκρανίας τόνισε ότι σκοπεύει να εισαγάγει μια "νέα εθνική αμυντική στρατηγική", η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ μετά το 2020.

Με τη σειρά τους, Ρώσοι δημοσιογράφοι όπως ο  Ρ. Μιρσνίκικ, σύμβουλος του επικεφαλής του LPR για τις εξωτερικές σχέσεις και εκπρόσωπος της δημοκρατίας στις συνομιλίες στο Μινσκ, επέκρινε έντονα τη δήλωση του Ουκρανού ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό του Λούγκανσκ, εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου αρχίσουν να κατασκευάζουν στρατιωτικές βάσεις στο Ντονμπάς, τότε ο στρατός των ρωσόφωνων (LDNR) θα ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις.

"Από πότε έγινε η Μαριούπολη και το Βόρειο Ντονέσκ ένα καθαρό πεδίο; Και που λέει στις συμφωνίες του Μινσκ ότι επιτρέπεται η κατασκευή στρατιωτικών βάσεων για να διευκολυνθούν οι Αμερικανοί ουσιαστικά; Πώς σχετίζεται αυτό το σχέδιο με τη δέσμευση της Ουκρανίας να αποσύρει τα στρατεύματά της δεκάδες χιλιόμετρα από τη γραμμή επαφής;

Μήπως ο νεόκοπος Ουκρανός υπουργός αισθάνεται ότι θα προκαλέσει μια συμμετρική απάντηση από τους Ρωσόφωνους μετά την ανακοίνωση αυτών των ενεργειών του Κιέβου;”, κατέληξε ο ίδιος.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος και ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Βλαντιμίρ Σολοβιόβ σχολίασε επίσης τα σχέδια του Κιέβου για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων.

Ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν η Ουκρανία πρόκειται να χτίσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε άμεση γειτνίαση με τη γραμμή επαφής, τότε το Κίεβο τελικά κατέληξε σε συμφωνία για την απώλεια ολόκληρης της Α.Ουκρανίας.

Ουσιαστικά “μπαρούτι” μυρίζει στην Ουκρανία ξανά μετά το 2014 και ο Πούτιν δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, όπως και οι ΗΠΑ βέβαια, και αυτό είναι άκρως  επικίνδυνο κυρίως για την ίδια την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις