Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Πρώην ειδικός φρουρός πακιστανικής καταγωγής διακινούσε μετανάστες

Πρώην ειδικός φρουρός που γεννήθηκε στην Ελλάδα από Πακιστανούς γονείς και σύμφωνα με το protothema.gr εντάχθηκε στην ΕΛΑΣ, μετέφερε παράνομα μετανάστες. Μετά από έρευνα των
Εσωτερικών Υποθέσεων η δράση του αποκαλύφθηκε και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση.

Όπως υποστηρίζει το protothema.gr σχεδόν αμέσως μετά την ένταξη του στο Σώμα συνεργάστηκε με κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. 

Στις 15/4/2017 έπεσε σε μπλόκο των Αρχών επί της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Αιγινίων. Ακολούθησε καταδίωξη για να καταφέρει να διαφύγει τελικά σε πρώτη φάση, παρατώντας το Ι.Χ σε ένα σκοτεινό σημείο. Οι οκτώ αλλοδαποί επιβαίνοντες που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο οδηγήθηκαν στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον εντοπίσουν μέσα από τις καταθέσεις των μεταναστών, τις περιγραφές, τα δαχτυλικά αποτυπώματα και τα υπόλοιπα ενοχοποιητικά στοιχεία και διαπίστωσαν αρχικά ότι εκείνος είχε δώσει ψευδή στοιχεία προκειμένου να καταχωρηθεί ως Πακιστανός υπήκοος, παρανόμως εισερχόμενος στη χώρα προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για το αδίκημα της διακίνησης μεταναστών.

Στις 30 Ιανουαρίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού άκουσε τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων, του ιδίου και του συνεργού του, έκρινε τον πρώτο ένοχο για διακεκριμένης μορφής διακίνηση παράνομων μεταναστών ως αυτουργό επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε μεταφερόμενο μετανάστη, σύνολο 29 χρόνια καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις