Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Προσφυγικό: Σύσκεψη συγκαλεί ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου για τις εξελίξεις

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σε αυτή θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρου και εκπροσώποι του Λιμενικού Σώματος.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. 
«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.
«Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι», τόνισε. 
Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ευρωπαίους ηγέτες  αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της. 
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις