Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

H στιγμή που ζώο επιτίθεται στον θηριοδαμαστή του τσίρκου και το κοινό ουρλιάζει (vid)

Ο δεμένος λύγκας επιτέθηκε στον άνδρα όταν έπεσε από μια πλατφόρμα με το κοινό που παρακολουθούσε να ουρλιάζει.



Ένας αλυσοδεμένος λύγκας επιτέθηκε σε θηριοδαμαστή ενός τσίρκου ο οποίος προσπάθησε να τον τραβήξει κατά την διάρκεια μιας παράστασης.

Το πλάνο δείχνει το ζώο στην κορυφή μιας πλατφόρμας στη σκηνή του Tskhinvali, ενός τσίρκου στην Γεωργία, και ένας άντρας με χρυσό σακάκι φαίνεται να το τραβάει από ένα σχοινί που είναι δεμένο στο κολάρο του.
!
Όπως φαίνεται στο βίντεο, τελικά η πλατφόρμα καταρρέει και ο λύγκας πέφτει στο πάτωμα και τρέχει αφηνιασμένος πάνω στον θηριοδαμαστή, καθώς το κοινό παρακολουθεί, ενώ κάποιοι ουρλιάζουν.

Ο λύγκας πηδάει πάνω στον θηριοδαμαστή και προσπαθεί να τον τραυματίσει με τα νύχια του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπήρχαν πολλά παιδιά στο ακροατήριο που θα μπορούσαν να τραυματιστούν από το ζώο εάν είχε δραπετεύσει, καθώς δεν υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα μεταξύ της σκηνής και των καθισμάτων.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας τραυματίστηκε.

Ποιο ζώο είναι ο λύγκας
.
Ο λύγκας (στα αρχαία: λυγξ), επίσης ρήσος ή ρίτσος ή αρίτσος ή τσαγκανόλυκος, είναι γένος της οικογένειας των Αιλουριδών.

Διακρίνονται τέσσερα είδη λυγκών, τα οποία διαβιούν όλα στο βόρειο ημισφαίριο. Ο ευρασιατικός λύγκας, ο οποίος έχει μάλλον εξαφανισθεί από την ελληνική επικράτεια όπου ζούσε ακόμη μέχρι πριν από μία πεντηκονταετία, είναι το τρίτο μεγαλύτερο σαρκοβόρο της Ευρώπης μετά την αρκούδα και τον λύκο.

Στην Ελλάδα απαντάται στην περιοχή Φλώρινας, ο Βαλκανικός λύγκας (Lynx lynx martinoi), υποείδος του Ευρασιατικού λύγκα.

Είναι μεσαίου μεγέθους αιλουροειδή με ψηλά πόδια. Ανάλογα με το είδος το μήκος τους φτάνει από 70 εκατοστά μέχρι στα 1,20 μέτρα, και το ύψος τα 35 μέχρι τα 70 εκατοστά και το βάρος να κυμαίνεται από 7 έως 35 κιλά.

Τα μπροστινά πόδια είναι κοντύτερα από τα πίσω. Έχουν πολύ κοντή ουρά συγκριτικά με τις άλλες γάτες, που καταλήγει σε μαύρη κορυφή.

Το κεφάλι είναι στρόγγυλο με παχιά γενειάδα στα μάγουλα και μαύρες τούφες που ξεπροβάλλουν από τα αφτιά μέχρι πέντε εκατοστά.

Η γούνα του λύγκα είναι πολύ πυκνή, έχει συνήθως στίγματα και το χρώμα της διαφέρει ανά εποχή και είδος, από μπεζ και γκρι μέχρι κοκκινωπή και καφέ, ενώ στο πηγούνι, το στήθος και την κοιλιά είναι σχεδόν λευκή.

(με πληροφορίες από wikipedia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις