Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Συμμορία ανήλικων Ρομά με σιδηρογροθιές είχε σκορπίσει τον τρόμο στη Νέα Ιωνία

Φρένο στην εγκληματική δράση τριών ανήλικων Ρομά, που είχαν σκορπίσει τον τρόμο, τους τελευταίους έξι μήνες, στους πιτσιρικάδες της Νέας Ιωνίας, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής,
σε συνεργασία με το  Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Σήμερα Πέμπτη, συνελήφθησαν τρεις νέοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως συνεργός τους ένας 17χρονος, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα δύο άτομα, κατηγορούμενα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους από φροντιστήρια και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες και είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας, τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και ακολούθως τους λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν τα θύματά τους, αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δε δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο έναν 14χρονο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί και να υποβληθεί σε  χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει.

Οι δράστες δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλέφωνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών αλλά αφαιρούσαν ακόμα και ρούχα και παπούτσια των θυμάτων τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις με τα θύματα να έχουν ηλικίες 13, 14 και 15 ετών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων.

φωτο αρχειου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις