Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

TCG Istanbul κλάσης Istif: Αυτή είναι η νέα τουρκική φρεγάτα (βίντεο)

Η τελική μορφή, σε ψηφιακή απεικόνιση, της υπό ναυπήγησης τουρκικής φρεγάτας «TCG Istanbul» κλάσης Istif δείχνει ένα στιβαρό σκάφος, ανοικτής
θαλάσσης, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται για αποστολές ανοικτής θαλάσσης προβλέπεται η ακόμα νεότερη φρεγάτα κλάσης TF-2000 εκτοπίσματος 7.000 τ. που θα αρχίσει να ναυπηγείται το 2021.

Όπως αναφέρει η «Hurriyet», η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της τελικής διαμόρφωσης του πλοίου και καταβάλλεται προσπάθεια τα κύρια συστήματά του, συμπεριλαμβανομένου των οπλικών συστημάτων, να είναι τουρκικής προέλευσης, όπως για παράδειγμα το βλήμα επιφανείς-επιφανείας Atmaca.

Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν τέσσερις φρεγάτες που θα αποτελέσουν την κλάση «I» (Istif) («TCG Istanbul», «TCG Ismir», «TCG Ismit», «TCG Içel»), αν και μέχρι τώρα έχει υπογραφεί συμβόλαιο για ένα πλοίο.

Τα πλοία προορίζονται να αντικαταστήσουν τις τέσσερις φρεγάτες MEKO 200TN Track I στα μέσα της δεκαετίας, αν και θεωρείται πιθανό ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Για παράδειγμα, η «TCG Istanbul» αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία  το β΄ εξάμηνο του 2023, αν και ήταν αρχικά στόχος αυτό να συμβεί το 2021, αλλά φυσικά πρόκειται για μια τουρκική εγχώρια σχεδίαση τη στιγμή που στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμη για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 6ης και 7ης ΤΠΚ τύπου Super Vita.








ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις