Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Τεράστια πίεση δέχονται τα σύνορα στον Εβρο - Σκαρφαλώνουν τα συρματοπλέγματα για να περάσουν - Πετούν πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στους αστυνομικούς


Τον τρόπο να περάσουν στην Ελλάδα αναζητούν οι εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο.
 -Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες προσπαθούν να τους απωθήσουν σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα thrakinea.gr φαίνονται μετανάστες να σκαρφαλώνουν τα συρματοπλέγματα για να περάσουν τα σύνορα.

Πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα

Συνελήφθησαν 66 από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν που πέρασαν τα σύνορα - Υπολογίζονται σε περισσότερους από 3.000 οι ορδές των παράνομων μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Παρασκευή αλλά μπλοκαρίστηκαν σε μια πολύ πετυχημένη ολονύχτια επιχείρηση - Ενισχύονται διαρκώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο


Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή στον Έβρο, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να προσπαθούν να μπουν στην ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από την Τουρκία. Πέραν της απόπειρας που καταβάλλουν ορδές παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, χιλιάδες ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα. Μάλιστα, από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού ως πολύ επιτυχημένη, προειδοποιούν όμως ότι συνεχώς φτάνουν κι άλλοι μετανάστες. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα όπως ο ΣΚΑΙ δεν αφήνουν αμφιβολίες: Οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που διέθετε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε περισσότερους από 3.000 μετανάστες!
Κατά τη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε (6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου) 66 παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα. Γι' αυτούς κινούνται όλες οι θεσμικά προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες. Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν το Ιράν και άλλες χώρες.
Αυτή την ώρα, περίπου 9 πρωί Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου 2020, υπολογίζονται σε περίπου 3.000 οι συγκεντρωμένοι παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές.

Άτυπο ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό
Tο πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Οι παράνομοι μετανάστες επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην ελληνική επικράτεια τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και του στρατού που επιτηρούσε τα σύνορα με πέτρες και ξύλα, σε πολλά από τα οποία είχαν βάλει φωτιά. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι μεταξύ των παρανόμων μεταναστών που μετέφερε η τουρκική κυβέρνηση στα σύνορα με την Ελλάδα βρίσκονται και πρόσωπα που είναι αποφασιμένα να υλοποιήσουν το σύνθημα του όχλου «Avrupa' ya» δηλαδή «στην Ευρώπη», ακόμη και διά της βίας...

1-573
Κλείσιμο συνόρων

Στην πρωινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετέχουν στο άτυπο ΚΥΣΕΑ εξέτασαν πρακτικούς τρόπους για να υλοποιηθεί το κλείσιμο των συνόρων για τους παράνομους μετανάστες, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Αθήνα δεν θα ανεχθεί καμία παράνομη είσοδο σε ελληνικό έδαφος.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις του πρωθυπουργού την Παρασκευή:

Significant numbers of migrants and refugees have gathered in large groups at the Greek-Turkish land border and have attempted to enter the country illegally. I want to be clear: no illegal entries into Greece will be tolerated. We are increasing our border security.



Significant numbers of migrants and refugees have gathered in large groups at the Greek-Turkish land border and have attempted to enter the country illegally. I want to be clear: no illegal entries into Greece will be tolerated. We are increasing our border security.
Greece does not bear any responsibility for the tragic events in Syria and will not suffer the consequences of decisions taken by others. I have informed the European Union of the situation.


Η στάση της τουρκικής ακτοφυλακής

Την Παρασκευή συνεχίστηκαν και οι παράνομες ροές μεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου. Περίπου 150 παράνομοι μετανάστες έφτασαν με βάρκες στην Σάμο και την Λέσβο. Το πολύ ανησυχητικό καινούριο στοιχείο είναι η στάση της τουρκικής ακτοφυλακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η τουρκική ακτοφυλακή δεν ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις του ελληνικού Λιμενικού να «μαζέψει» τις βάρκες με τους μετανάστες πίσω στα τουρκικά παράλια. Η τουρκική ακτοφυλακή δεν απαντούσε ούτε στα τηλεφωνήματα των οικείων λιμεναρχείων από τα ελληνικά νησιά ούτε και στις κλήσεις μέσω ασυρμάτου των πληρωμάτων του Λιμενικού που έβλεπαν τις βάρκες με τους μετανάστες να κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά, καταστρατηγώντας πλήρως τα προβλεπόμενα από το μνημόνιο του 2016 μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.