Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Βίντεο - ντοκουμέντο: Πρόσφυγες κόβουν συρματοπλέγματα κι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες να κόβουν σε συγκεκριμένο σημείο στην ελληνοτουρκική μεθοριακή
γραμμή, απέναντι ακριβώς από τις Καστανιές Έβρου, τα συρματοπλέγματα, καθ’ υπόδειξη των Τούρκων, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.

Στο βίντεο φαίνεται ένα όχημα του Ελληνικού Στρατού να κινείται προς το μέρος τους. Αμέσως, οι μετανάστες αρχίζουν να πετροβολούν το όχημα.

Στη συνέχεια, όμως, στο σημείο καταφθάνουν οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και αμέσως οι μετανάστες υποχωρούν προς την πλευρά της Ανδριανούπολης.

Σε ένα δεύτερο βίντεο που ανήρτησε επίσης το DHA περίπου 100 μετανάστες περικυκλώνονται από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., τη στιγμή που προσπαθούν να περάσουν στη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, κοντά στις Καστανιές.



Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης. Αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες υποχωρούν μέσα σε δασώδη έκταση στην τουρκική πλευρά, καθώς απωθούνται από το σημείο, όπου βρίσκονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις