Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κυβέρνηση: «Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει και πολύ μετά τις 6 Απριλίου» - Ελεγχόμενη η τροχιά της επιδημίας


«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου». Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας σε
τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτή η δήλωση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ.Τσιόδρα πως «μέχρι σήμερα η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη»

Βέβαια χθες ο κ.Τσιόδρας δήλωσε επίσης πως στην Κίνα η απαγόρευση κράτησε 10-11 βδομάδες και να κάνουμε «υπομονή», μία στάση που φαίνεται πως υιοθετεί και η κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα. Έτσι, στο τραπέζι παραμένουν σενάρια όπως η καθολική απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, το κλείσιμο λιμανιών και σιδηροδρομικών σταθμών ή ακόμη και η ολική – πλην ελαχίστων και αυστηρών εξαιρέσεων – απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όμως με την οικονομία να βρίσκεται ήδη «στο όριο»,  το πως θα επανακάμψει μετά από μία ακόμα μεγαλύτερη περίοδο καραντίνας αυτό δεν το ξέρει κανείς, όπως και πως θα ζουν οι Έλληνες μέχρι τότε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά. «Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή τουλάχιστον Τουλάχιστον 6.687 συμπολίτες μας βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Όλοι βρίσκονται και υπό το...άγρυπνο μάτι των ελεγκτικών αρχών για την τήρηση της καραντίνας. Κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, που έρχονται από περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή, όπως είναι για παράδειγμα η Βρετανία, ελέγχονται και σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις