Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ALERT - Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τα οποία θεωρεί ότι θα «ανακουφίσουν» επιχειρήσεις και εργαζόμενους - Αποζημίωση 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που σταμάτησαν να δουλεύουν


Σε εξέλιξη είναι η συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης για τα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και νοικοκυριά.


Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως θα δοθούν 2 δισ. ευρώ στην οικονομία, ενώ ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε το πρωί πως θα δοθούν ακόμα 1,8 δισ.


Στη συνέντευξη τύπου που είναι τώρα σε εξέλιξη, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, λέγοντας ότι αναστέλλονται οι φόροι και οι εισφορές επιχειρήσεων που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού. Είτε αυτές μένουν, είτε κλείνουν με κρατική εντολή είτε με δική τους πρωτοβουλία.

Αναστέλλονται για 4 μήνες:
καταβολή οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ
Καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών
Καταβολή δόσεων και ρυθμίσεων
Προϋπόθεση για αναστολή είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας
Αποζημίωση 800 ευρώ για όσους σταμάτησαν να εργάζονται

Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας λόγω αναγκαστικού κλεισίματος, θα λάβουν αποζημίωση 800 ευρώ, τον Απρίλιο. Το μέτρο αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους

Στα σημερινά, το 1 δισ. θα αφορά ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και το άλλο 1 τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των επιχειρήσεων.Πρόκειται για υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται σήμερα.

Μείωση ΦΠΑ από 24% σε 6% σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά
Ο κ, Σταϊκούρας ανακοίνωσε επίσης ότι μειώνεται στο 6% από 24% σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ. Η μείωση αυτή αποσκοπεί στη μείωση του κόστους των προϊόντων.

Παρεμβάσεις για ακίνητα -Τι θα ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ
Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε και παρεμβάσεις και στην αγορά ακινήτων. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα πληρώνουν το 60% των μισθωμάτω,ν τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο, Το ίδιο ισχύει για εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς, οι νέες αντικειμενικές θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την άμεση πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες.

Παρεμβάσεις και από τις τράπεζες
Ως προς τις τράπεζες δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις και για τα φυσικά πρόσωπα. Πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων, σημείωσε. Τέλος, τόνισε ότι τα τραπεζικά καταστήματα μένουν ακόμα ανοιχτά αλλά θα δοθούν οδηγίες για προστασία εργαζομένων και συναλλασσόμενων.

Γεωργιάδης: 800 ευρώ ενίσχυση για αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε για αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες & επιχειρήσεις που πλήττονται ενίσχυση 800 ευρώ.

Βρούτσης: Όχι σε απολύσεις
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις ούτε να λειτουργούν σε καθεστώς πανικού.

Όλα τα μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατήρησης εργασίας. τόνισε και σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή για αυτό και ως κυβέρνηση λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους έκανε λόγο για ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν ανεστάλη η λειτουργία τους και ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζόμενου σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις