Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ...!!! «Πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας – Βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες» λέει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας...!!!

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στο Antennes FM μετά και το περιφερειακό συμβούλιο της Κυριακής και ανέφερε ότι «Δεν υιοθετούνται συμπεριφορές που δημιουργούν
ρατσισμό και διακρίσεις μεταξύ των δυτικομακεδόνων».

Η αναφορά του κ. Γιάννη Γιάτσιου, αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών αφορούσε τη λειτουργία ορισμένων πολιτών που δεν υιοθετούν τα μέτρα κυκλοφορίας και τίποτα περισσότερο.

 
Σχετικά με τη μη μετακίνηση πληθυσμών αυτή τέθηκε για όλη την περιφέρεια και ειδικά στην Καστοριά που ζητά έκτακτα μέτρα.

Αν σήμερα προηγείται η Καστοριά, αύριο θα είναι η Κοζάνη, τα Γρεβενά υπογράμμισε.

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια, μια γροθιά. Μέσα στον πόλεμο δεν λιποτακτούμε».

Τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά τις επόμενες μέρες στην Καστοριά αναμένοντας ο ίδιος τις εισηγήσεις των δημάρχων για μέτρα εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Το γάλα δεν είναι μολυσμένο – Έρχονται περιορισμοί στις μετακινήσεις

Δεν υπάρχει επιστημονική βάση να λέμε ότι το γάλα της περιοχής είναι μολυσμένο, είναι παιχνίδια των εμπόρων, συνέχισε μετά και την αναφορά του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για γαλακτοκομική μονάδα των Ιωαννίνων που αρνήθηκε να λαμβάνει γάλα από κτηνοτρόφους της περιοχής του Γράμμου.

Έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί και τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι πρωτοβουλίες.

Θα μπουν περιορισμοί, θα υπάρχουν ελεύθερες μετακινήσεις μόνο για υγεία και γεωργία, όπως έγινε στη Δαμασκηνιά.

Το χωριό σώθηκε με τρεις νεκρούς πρόσθεσε με το τίμημα φυσικά να είναι βαρύ.

Το να έρθουν τώρα γιατροί είναι δύσκολο συνέχισε ο περιφερειάρχης όταν σε άλλες περιπτώσεις οι προκηρύξεις σε παθολόγους, παιδιάτρους ήταν άγονες στα νοσοκομεία της περιοχής.

Όσο για την έλευση των 300 και πλέον συντοπιτών από το Μιλάνο στην έκθεση γούνας επικοινώνησε και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κα Ντιο με τον ΕΟΔΥ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Αποστόλης Τσούκας.

Αν δεν έχετε συμπτώματα συνεχίστε την κανονικότητά σας είχε πει τότε ο ΕΟΔΥ στους γουναράδες, όπως ανάφερε ο περιφερειάρχης.

Τότε η επιστημονική κοινότητα έδινε τέτοιες οδηγίες.

«Αν αυτό το ξέραμε τότε θα έμπαιναν όλοι σε καραντίνα με τα σημερινά δεδομένα και οι 300, αλλά ένα μήνα νωρίτερα δεν είχε δοθεί τέτοια οδηγία» πρόσθεσε.

«Θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκ της ιδιότητάς του είχε και η αναφορά του στη μείωση των πρώτων υλών για τρόφιμα λόγω της αυξημένης ζήτησης.

«Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας».

Κάλεσε όλους τους Δυτικομακεδόνες: «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια γιατί υπάρχει μείωση κατά 54% στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις