Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

«Απαγορεύεται να βγουν οι Έλληνες από το αεροδρόμιο» – Οι Τούρκοι κρατούν εγκλωβισμένους συμπολίτες μας (BINTEO)

«Θα έχετε πρόβλημα αν βγείτε», τους είπε τούρκος αστυνομικός.
Τέσσερις Έλληνες που έφθασαν με τράνζιτ από ΗΠΑ και Αργεντινή στο αεροδρόμιο της
Κωνσταντινούπολης, για να φτάσουν στην Ελλάδα, κρατούνται εγκλωβισμένοι στην διεθνή ζώνη του αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης, καθώς τους απαγορεύουν να βγουν έξω. Μαζί τους βρίσκονται άλλοι τέσσερις Έλληνες.

Δεν υπήρχε διαθέσιμη πτήση για την Ελλάδα, ωστόσο οι Τούρκοι τους απαγορεύουν να βγουν από εκεί, καθώς, όπως μαρτυρεί ένας εκ των εγκλωβισμένων, «οι Έλληνες απαγορεύεται να βγουν γιατί θα έχουν πρόβλημα».


Δεν τους διευκρίνισαν τον λόγο, ενώ υπάρχουν φόβοι μήπως αυτή η απόφαση οφείλεται στις άκρως τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα, μετά από τις τουρκικές ενέργειες σε Έβρο και Αιγαίο.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι στο International Terminal του αεροδρομίου. Δεν βρισκόμαστε σε τουρκικό έδαφος. Δεν έχουμε περάσει τελωνείο. Η Πρεσβεία μας ενημέρωσε να παραμείνουμε εδώ, γιατί είναι πιο ασφαλές για εμάς.

Με ενημέρωσαν πως δεν μπορώ να πετάξω σήμερα. Πήγα στα γραφεία της Turkish Airlines και μου είπαν πως απαγορεύεται να βγείτε σαν Έλληνες από το αεροδρόμιο.

Ρώτησα έναν αστυνομικό και μου απάντησε πως απαγορεύεται να βγουν οι Έλληνες εκτός αεροδρομίου. Δεν μας εξήγησε τον λόγο. Αν βγείτε θα έχετε πρόβλημα. Δεν έχουμε μαζί τα πράγματά μας», είπε μεταξύ άλλων ο Θάνος Βασιλάκος, εγκλωβισμένος φοιτητής στο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως από την Δευτέρα η Ελλάδα σταμάτησε όλες τις πτήσεις από Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά και από την τουρκική συμπεριφορά, αναμένεται από το ελληνικό προξενείο να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για των επαναπατρισμό των τεσσάρων Ελλήνων, πιθανότατα μαζί με άλλους Έλληνες οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Οι εν λόγω Έλληνες είναι σε συνεχή επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις