Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Αυτά είναι τα τουρκικά drones που πέταξαν πάνω από τον Έβρο (βίντεο)


Το  Bayraktar Tactical Block 2 (TB2)  αναπτύσσεται και παράγεται σε εθνικό επίπεδο στην Τουρκία από την Baykar Makina εταιρεία η οποία ανήκει στον γαμπρο και διαθέτει  ηλεκτρονικά λογισμικά, και αεροδυναμικά.


Μπορεί να μεταφέρει περίπου  650 κιλά χρήσιμου φορτίου, δηλαδή κάμερες και πυρομαχικά. Έχει ένα ρεκόρ  υψόμετρου 27.030 ποδιών και πτήση πάνω από 24 ώρες στον αέρα και μπορεί να λειτουργήσει μέρα και νύχτα με χρήσιμα φορτία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πάνω από την κατεχόμενη ΑΟΖ πέταξαν και μη επανδρωμένα ANKA.

Το Bayraktar παραδόθηκε για πρώτη φορά στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2014 και αναβαθμίστηκε με οπλισμό για πρώτη φορά το 2015. Χρησιμοποιείται σήμερα από τη Γενική Διοίκηση της Χωροφυλακής, τη Γενική Διεύθυνση Αστυνομικών Δυνάμεων και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών στις επιχειρήσεις τους.

'Εχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν real-time τις εικόνες που συλλέγει στα κέντρα λειτουργίας και να επιτίθεται σε στόχους με τα οπλικά του συστήματα. Ο λεγόμενος «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν, είπε πως τα drones δεν είναι εξοπλισμένα με όπλα σημειώνοντας πως  το ψευδοκράτος είχε πριν ενημερώσει για το θέμα από τις τουρκικές αρές.

O τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει 86 Bayraktar TB2 στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από το 2014. Συγκεκριμένα το χρησιμοποίησε  στις επιχειρήσεις Hendek, Eufrat Shield και Olive Branch, βοηθώντας τους εμπειρογνώμονες να επιτύχουν επιχειρησιακούς στόχους πριν από την προγραμματισμένη περίοδο και τη μείωση των απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις