Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ - Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος - 98 συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και Τούρκοι

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συγκαλείται εκτάκτως το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο.


Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τη είσοδο σε συνολικά 9.927 άτομα σε όλο τον Έβρο. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο 24ωρο έγιναν συνολικά 98 συλλήψεις, ενώ μεταξύ αυτών είναι και δύο Τούρκοι.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Ορεστιάδα και εξετάζονται. Είναι χαρακτηριστικό πως κανένας δεν είναι από τη Συρία, ενώ ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις