Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Σκηνικό πολέμου στις Καστανιές: Eπιχειρεί το ειδικό άρμα Leopard-1A5 «ΔΑΥΙΔ»

Σε εξέλιξη απόπειρα εισβολή από Τούρκους και μετανάστες.

Στις Καστανιές επιχειρεί το Ειδικό διασκευασμένο άρμα Leopard-1A5  μάχης «ΔΑΥΙΔ», απέναντι στις δυνάμεις των Τούρκων και των λαθρομεταναστών που από το απόγευμα προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη, όπως μετέδωσε Πενταπόσταγμα. Το πυροσβεστικό άρμα έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «πυροβόλο» του, περί τα 35 μέτρα.

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με ολόκληρες χώρες σε καραντίνα, η Τουρκία συνεχίζει να επιχειρεί κατά της Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται σε βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα, με λοστούς, αλυσοπρίονα και κόφτες οι καθοδηγούμενοι από τις τουρκικές αρχές μετανάστες προσπαθούν να κόψουν το φράχτη και να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.
Οι εικόνες από το μέτωπο του Έβρου είναι συγκλονιστικές, καθώς παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη. Στο επίκεντρο της προσοχής των επιτελείων όμως βρίσκεται πλέον και η ‘’βιολογική βόμβα’’ όπως χαρακτηρίζεται πλέον η οποία ενδέχεται να προκύψει στα ανατολικά σύνορα της χώρας με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός καλπάζει στην Τουρκία.
Η μεγάλη κινητικότητα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο μέσα στο Τουρκικό έδαφος όπου δεκάδες ασθενοφόρα αλλά και λεωφορεία παραλαμβάνουν μετανάστες με μάσκες έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό.
Εξίσου ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες οι οποίες φτάνουν στην Αθήνα και αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες στη γειτονική χώρα ενώ και οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να έχουν ήδη πληγεί.
Το μεγαλύτερο όμως μέλημα της Ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας δεν είναι άλλο παρά να συνεχίζει να εκπέμπει με κάθε τρόπο και μέσο ισχυρό μήνυμα αποτροπής απέναντι στην ασύμμετρη επίθεση την οποία έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες οι γείτονες.
Η αποφασιστική αντίδραση των δυνάμεων στον Έβρο και στο Αιγαίο φαίνεται ότι αιφνιδίασε τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν περίμενε ότι η Αθήνα θα μετέτρεπε σε φρούριο τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.
 https://www.pentapostagma.gr/


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις