Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Έλληνες έτρεξαν στη Βουλγαρία, για καφέ και φαγητό για να γλιτώσουν τους περιορισμούς

Στην γειτονική Βουλγαρία, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρέθηκαν Έλληνες πολίτες, λόγω των έκτακτων μέτρων στην χώρα μας για την προστασίας από τον κορονοϊό.

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΤου: Κρικόρ Τσακιτζιάν

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δημοσιεύθηκε σε ΜΜΕ του Έβρου, στο evros-news.gr, ότι Έλληνες πολίτες επισκέφθηκαν τη γειτονική Βουλγαρία για να πιουν τον καφέ τους, να κάνουν τη βόλτα τους και να φάνε στα εστιατόρια υποβαθμισμένων πόλεων δίπλα στα σύνορα, μιας και στη χώρα μας είναι όλα κλειστά λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Πίστευαν πως εκεί θα ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά μαζικής εστίασης, αλλά έπεσαν έξω. Περιορίστηκαν σε ψώνια από τα εμπορικά μαγαζιά και στην προμήθεια φθηνής βενζίνης.

Θεώρησαν όλοι αυτοί που πήγαν χαλαροί στη γειτονική χώρα, επειδή δεν είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας κρούσματα, πως δεν την έπληξε ο ιός.

Παράβλεψαν το γεγονός πως υπάρχουν ηγέτες όπως ο Ερντογάν, που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αδιαφορώντας για την υγεία και κατ’ επέκταση για τη ζωή του πληθυσμού της χώρας τους.

Μέχρι τις 13 Μαρτίου η Βουλγαρία έδειχνε χώρα που δεν την είχε αγγίξει το πρόβλημα, με μηδενικά κρούσματα.

Στις 13 του μήνα αποφάσισε ο πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοφ, να ανακοινώσει πως υπάρχουν 23 Βούλγαροι είναι θετικοί στον ιό και επίσης ανακοινώθηκε κι ένας θάνατος μιας 66χρονης γυναίκας που κατέληξε από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Pirogov.

Την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε ότι υπήρχαν άλλα επτά άτομα θετικά στον ιό. Τότε κάλεσε τη βουλή να υπερψηφίσει την πρότασή του να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφασίστηκε να ισχύσει ο συναγερμός τουλάχιστον μέχρι τις 13 Απριλίου.

Όλα αυτά έγιναν αφού νωρίτερα στις 11 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ursula Von Der Leyen, ανακοίνωσε πως θα αποδεσμευθούν άμεσα 7,5 δις ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια για να υπάρξει επενδυτική ρευστότητα  προς τις Ευρωπαϊκές χώρες που θα πληγούν από τον κορονοϊό.

Τότε, με τη σειρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει ότι υπάρχουν κρούσματα στη χώρα του, προκειμένου να πάρει μέρος στη μοιρασιά για το πακέτο στήριξης.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθούσε την τακτική της Τουρκίας που έκρυβε το πρόβλημα για καιρό και τη μέθοδο της Μεγάλης Βρετανίας, να κολλήσουν όλοι οι πολίτες κι όποιος αντέξει και επιβιώσει.

Σ’ αυτή τη χώρα λοιπόν έτρεξαν οι άμυαλοι συμπολίτες μας, να περάσουν το Σαββατοκύριακο τους και συναθροίζονταν αμέριμνοι με τους Βούλγαρους στα μαγαζιά και στις πλατείες της γειτονικής χώρας, στις πόλεις που βρίσκονται δίπλα στα Ελληνικά σύνορα, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.

Βλέπετε είναι από εκείνους που δεν αντέχουν τους περιορισμούς, ακόμη κι αν είναι για το καλό το δικό τους και των οικογενειών τους.

Η Ελλάδα θα είναι το επόμενο θύμα του κορονοϊού (photo) – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις