Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: «Η φυσική συνέχεια μιας ολέθριας πολιτικής»


Την επίσημη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ σχολίασε στο Sputnik, o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.


Η Βόρεια Μακεδονία είναι και επίσημα, μέλος του ΝΑΤΟ, από το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ήταν κάτι το αναμενόμενο μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν η φυσική συνέχεια μιας ολέθριας πολιτικής που δεν γνώριζε τις ιστορικές διαστάσεις του προβλήματος, που έδωσε το όνομα σε μια περιοχή στα βόρεια της Ελλάδος, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία ούτε ιστορικά, ούτε γεωγραφικά, ούτε γλωσσολογικά», επισημαίνει στο Sputnik, o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρει έχει μελετήσει πολυ βαθιά τα ζητήματα αυτά ως ιστορικός - σλαβολόγος.

Όπως πιστεύει, το ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού είχε ως μόνο σκοπό την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι η ένταξη έγινε για να αποτελέσει αυτό το κράτος «το μαλακό μαξιλαράκι του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων».

Παράλληλα εκφράζει την προσωπική του απογοήτευση για την απόφαση.

«Προσωπικά με θλίβει η απόφαση, γιατί εμείς ως Μακεδόνες δεχόμαστε άμεση επίθεση ως προς την εθνική μας καταγωγή που είναι η Ελλάδα. Οι Μακεδόνες είναι δύο φορές Έλληνες, έχουν δώσει απίστευτους αγώνες για τη σωτηρία αυτού του έθνους που λέγεται ελληνικό, ανά τους αιώνες, επομένως μας θλίβει το γεγονός ότι δεν μας υπολόγισε κανένας απολύτως».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις