Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Επίδομα 600 ευρώ: Πώς θα δοθούν τα χρήματα – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού

Το επίδομα των 600 ευρώ λόγω κορονοϊού αφορά το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας και θα δοθεί με την ολοκλήρωση προγράμματος τηλεκατάρτισης.
Νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας παράλληλα διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα δοθεί το επίδομα των 600 ευρώ.
Ο κ. Βρούτσης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους επιστήμονες στη χώρα και το νέο μέτρο ενίσχυσης με το επίδομα των 600 ευρώ λόγω κορονοϊού αφορά αυτόν τον κλάδο.
«Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη στήριξη των επιστημονικών κλάδων της χώρας και, συγκεκριμένα, στους έξι βασικούς: των δικηγόρων, γιατρών, οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, οικονομολόγων, λογιστών, εκπαιδευτών και ερευνητών», δήλωσε.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η στήριξη στους συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δέσμης υποστηρικτικών μέτρων ανακούφισης, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούν άμεσα την εφαρμογή τους.

Νέα μέτρα στήριξης για τις συνέπειες του κορονοίου

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε νέα δέσμη μέτρων στήριξης για τις συνέπειες του κορονοϊού.
Το νέο μέτρο θα αφορά τη δυνατότητα να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, όπως εξήγησε.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε:
«Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Θα υπάρξει και άλλη δέσμη μέτρων, όπως αυτή που θα παρουσιαστεί στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχεται άμεσα, βάσει της οποίας θα μπορούν να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, εάν φυσικά το επιθυμούν οι ίδιοι».

Επίδομα 600 ευρώ λόγω κορονοϊού: Πώς θα δοθεί

Όσον αφορά το επίδομα των 600 ευρώ που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και αφορά το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι θα υλοποιηθεί μέσα από μία προαιρετική διαδικασία συμμετοχής σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου τους.
Τα 600 ευρώ θα μπορούν να δοθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν και πιστοποίηση, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, προς επιβεβαίωση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους.
«Η συμμετοχή όλων των δικαιούχων θα γίνει με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.
Πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με απλόγρήγορο και απολύτως διαφανή τρόπο.
Όπως είπε, ο ίδιος ο δικαιούχος θα μπορεί να ενεργοποιεί την επιταγή κατάρτισής του (voucher) απολύτως ελεύθερα σε όποιο από τα 2.500 πιστοποιημένα από το υπουργείο Παιδείας Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 και 2, αυτός επιλέξει.
«Η διαδικασία της επιταγής κατάρτισης voucher ως μέσο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ για εργαζόμενους, επαγγελματίες, ανέργους, είναι θεσμοθετημένη διαδικασία από το 2011. Μία διαδικασία, ακολουθούμενη από τη συντριπτική πλειοψηφία των υλοποιούμενων έργων, μέχρι σήμερα, με κύριο χαρακτηριστικό την απόλυτη διαφάνεια και ελευθερία που έχει ο ωφελούμενος στην εφαρμογή της», κατέληξε. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις