Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επιτέλους ενεργητικά μέτρα: Ο ΕΟΦ παρήγγειλε από Ιαπωνία το δραστικό κατά κορωνοϊού Favilavir ανακοίνωσε ο Σ.Τσιόδρας


Παραγγέλθηκε από την Ιαπωνία μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το αντιϊκό Favilavir που όπως φαίνεται, βοήθησε δραματικά στο να γλιτώσει η Κίνα από τον κορωναϊό, ενημέρωσε πριν λίγο
ο επιδημιολόγος και «ψυχή» του αγώνα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παραδέχθηκε ότι «είναι ιαπωνικό προϊόν και όπως γνωρίζετε η Ιαπωνία έχει προηγμένη φαρμακοβιομηχανία και είχε καλά αποτελέσματα στην Κίνα» και ότι «στην Ελλάδα θα παρέχεται σε ασθενείς, όταν τα άλλα φάρμακα δεν είναι αποδοτικά»!

Πρόκειται για το Favilavir και ο Kρατικός Οργανισμός Ιατρικών προϊόντων της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του ως αγωγή κατά του κορονοϊού.

Το φάρμακο έχει ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιείται σε 70 ασθενείς στη Shenzhen.

Σύμφωνα με το υπουργείο Επιστήμης και τεχνολογίας της Κίνας, το σκεύασμα είναι μεταξύ των 3 φαρμάκων που παρουσίασαν αποτελέσματα στη μάχη κατά του COVID-19.

Επί του παρόντος η γενόσημη εκδοχή του παράγεται μαζικά στην Κίνα.

Οπως έχει αποκαλύψει το pronews.gr η Κίνα εφαρμόζει στις θεραπείες το συγκεκριμένο φάρμακο με το οποίο πέτυχε να καταστείλει την επιδημία και να υπάρχουν πλέον ελάχιστα κρούσματα.

Στην Κίνα παραμένουν εδώ και εβδομάδες στους 81.000 περίπου νοσούντες, αλλά κυρίως κατάφεραν οι νεκροί να «περιοριστούν» σε 3.270, πρακτικά, σταθερός αριθμός εδώ και δύο εβδομάδες, με την λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου!

Ποιο είναι; Μετά από εκτεταμένες κλινικές δοκιμές σε 2.000 ασθενείς (τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη), ενέκριναν στα μέσα Φεβρουαρίου για χρήση το αντιικό φάρμακο Favilavir (γνωστό προηγουμένως ως Fapilavir), που έχει παρασκευάζει η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Zhejiang Hisun για φλεγμονές της μύτης και του λαιμού, κατόπιν αδείας από την Κίνα!

Μέχρι τότε υπήρχαν 1850 νεκροί. Μετά την λήψη του φαρμάκου αποκλιμακώθηκε ραγδαία η ίωση και πλέον θεωρείται παρελθόν μέσα σε χρόνο ρεκόρ! Πέθαναν άλλοι 1400, αλλά όλα αυτά μέχρι που ξεκίνησε η εκτεταμένη χρήση του.

Στις 18 Μαρτίου ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογιών της Κίνας Ζανγκ Ξινμίν ανακοίνωσε πως «εντόπισαν ότι ένα φάρμακο κατά της γρίπης που ανέπτυξε η Ιαπωνία το οποίο επιταχύνει την διαδικασία ανάρρωσης». 

Το φάρμακο είναι το... Favipiravir που είναι γνωστό επίσης ως Avigan ή Favilavir χορηγήθηκε στις ομάδες ασθενών.

Το Κινεζικό Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Βιοτεχνολογιών ανακοίνωσε πως το φάρμακο μειώνει την διαδικασία ανάρρωσης των προσβεβλημένων ασθενών από 11 ημέρες σε 4 ημέρες.

Στο 91% αυτών των ασθενών παρατηρείται βελτίωση στην πνευμονική υγεία και τελική ίαση.

Να σημειώσουμε ότι το 91% αφορά αυτούς που νοσηλεύονται, όχι αυτούς που νοσούν και είναι απλά σε καραντίνα στο σπίτι τους, ή είναι ασυμπτωματικοί οι οποίοι δεν χρειάζονται καν θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις