Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Επίτιμος διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας στην Τουρκία ο Τσίπρας (Φωτογραφίες)

Σε επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας ανακηρύχθηκε την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο «İzmir Ekonomi Üniversitesi»,
το οποίο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ανήκει στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης.
Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, στο πλαίσιο του συμβουλίου της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνη για την πολιτική οικονομία, αν και διευκρίνισε ότι «είναι κάπως παράξενο και παράδοξο να απονέμεται σε έναν αριστερό ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της πολιτικής οικονομίας».
«Θεωρούμε αναποτελεσματική, οικονομικά και κοινωνικά επιζήμια την αρχιτεκτονική της οικονομίας του χρέους», είπε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «İzmir Ekonomi Üniversitesi», τονίζοντας πως το βασικό πρόβλημα της εποχής μας, «είναι η αρχιτεκτονική ενός συστήματος που είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο όχι απλώς για να σπεκουλάρουν κάποιοι αλλά για να πειθαρχούν οικονομίες και κοινωνίες ολόκληρες στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη γραμμή και στις κυρίαρχες συνταγές των τεχνοκρατών οικονομολόγων».
11

1
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις