Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας στο Καστελόριζο από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του ελληνικού με επανάληψη ευθείας αμφισβήτησης του Καστελόριζου! Η Άγκυρα απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, με ανοησίες περί
“παραβιάσεων των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων που είναι συνδιοκτήτες της Κύπρου”. Με εισβολή, νεκρούς ,αγνοούμενους κι όλα όσα προκάλεσε ο τουρκικός στρατός με τον Αττίλα του 1974…

Αναφέρει ακόμη ότι “οι προσπάθειες νομιμοποίησης  των ισχυρισμών (Ελλάδας και Κύπρου), μέσω της ΕΕ και οι χάρτες που δημοσιεύονται ς δεν έχουν καμιά νόμιμη αξία.

Οι ισχυρισμοί θαλάσσιας δικαιοδοσίας που προβάλλει η Ελλάδα , παραβλέποντας την αρχή της δίκαιης οριοθέτησης, που αποτελεί τον κύριο κανόνα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ορίων, είναι στην πραγματικότητα  παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Το πιο εντυπωσιακό δείγμα αυτού, όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις μας, είναι το νησί Καστελόριζο / Μεγίστη.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτά τα κανάλια διπλωματίας και συνεργασίας, προστατεύοντας με αποφασιστικότητα τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις