Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Φρούτα και λαχανικά που ρίχνουν τη χοληστερίνη (photos)

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι λιπαρή ουσία απαραίτητη στον οργανισμό για την παραγωγή βιταμίνης D, ορμονών και χολικού οξέος.


Ένα μεγάλο μέρος της χοληστερόλης παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, ενώ τη λαμβάνουμε και από ζωικά τρόφιμα όπως κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Όταν τα επίπεδα χοληστερίνης είναι υψηλότερα από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός, αυξάνεται σηματικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι παρακάτω τροφές, ανάμεσα στα άλλα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία σας, θα βελτιώσουν και τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό σας:
Κρεμμύδια και σκόρδα: Τα κρεμμύδια ρίχνουν την υψηλή πίεση και περιέχουν στοιχεία που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στομάχι και στο παχύ έντερο. Καταναλώστε τα και ωμά και μαγειρεμένα. Τα σκόρδα περιλαμβάνονται στις σημαντικότερες τροφές που ρίχνουν τη χοληστερίνη, ενώ ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε στο μέγιστο τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, είναι να τα καταναλώνετε ωμά.
Σταφύλια - κρασί: Τα μαύρα και τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ουσίες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που εμποδίζουν την κακή χοληστερίνη να φράξει τις αρτηρίες. Το ίδιο ισχύει και για το κρασί, το οποίο ανεβάζει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Αβοκάντο - γκρέιπφρουτ: Τα δυο εξωτικά φρούτα περιέχουν γλουταθειόνη, το αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών. Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που ρίχνουν την κακή και ανεβάζουν την καλή χοληστερίνη.
Ντομάτα: Είναι μία από τις καλύτερες πηγές λυκοπενίου και δρα ενάντια στη συσσώρευση της χοληστερίνης στα τοιχώματα των αρτηριών. Λυκοπένιο περιέχουν όμως και άλλα κόκκινα φρούτα όπως είναι το καρπούζι και τα γκρέιπφρουτ.
Μύρτιλα - μούρα: Τα μύρτιλα και γενικά τα μούρα περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από κάθε άλλη τροφή. Γι' αυτό και τα μούρα είναι η καλύτερη επιλογή ενάντια στη γήρανση των κυττάρων και την καταπολέμηση της χοληστερίνης.
Σόγια και τα παράγωγά της: Τα φασόλια της σόγιας έχουν βιταμίνη Β, σίδηρο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά, που όχι μόνο ρίχνουν την κακή χοληστερίνη (LDL), αλλά ανεβάζουν και την καλή (HDL).
Μήλα: Περιέχουν πηκτίνη, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης.
Κανέλα: Μειώνει δραστικά τα τριγλυκερίδια και την κακή χοληστερίνη και συμβάλλει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα καθημερινά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις