Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Οι καναλάρχες απαλλάσσονται από την καταβολή συνολικά 21 εκατ. ευρώ το 2020

Μετά τη δέσμευση πίστωσης 11 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη φάση της διαφημιστικής καμπάνιας για την πανδημία του κορονοϊου, που θα μπορούσε να είναι δωρεάν, ήρθε και δεύτερο δώρο στα ΜΜΕ, αυτήν τη φορά συγκεκριμένα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ορίζεται ότι οι καναλάρχες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Το δώρο αφορά τους σταθμούς ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, OPEN, Star, Alpha και ΜEGA, επομένως το συνολικό ύψος της παροχής είναι 21 εκατ. ευρώ.

Εν μέσω πανδημίας, ελλείψεων στο ΕΣΥ, γενικευμένης ανασφάλειας εργαζομένων και της κυβερνητικής άμυνας ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», αλλά και της προσπάθειας διαμοιρασμού
των ευθυνών, η κυβέρνηση με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ. Καθώς πρόκειται για έξι κανάλια, το συνολικό ποσό που θα λείψει από τα κρατικά ταμεία είναι 21 εκατ. ευρώ. Δεν είναι σαφές επίσης το αν αυτή η δόση διαγράφεται ή αναβάλλεται, ή αναστέλλεται και θα επιμεριστεί στις επόμενες, από το 2021 δηλαδή και εάν δεν υπάρξει κάποια νεότερη ρύθμιση. Το συγκεκριμένο ερώτημα απηύθυνε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης:

Oι καναλάρχες μάλιστα γλυτώνουν ακόμα και τα 50.000 ευρώ που όφειλαν να καταβάλουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ωστόσο, εδώ γίνεται ξεκάθαρο ότι το ποσόσ αθ επιμεριστεί στις επόμενες δόσεις, κάτι που δεν συμβαίνει στην προηγούμενη παράγραφο…
K. @SteliosPetsas μια ερώτηση παρακαλώ:
Φέρνετε την απαλλαγή των καναλαρχών από τη δόση της άδειας για το 2020 γιατί δείχνετε ιδιαίτερη "στοργή" στα ΜΜΕ και σας την ανταποδίδουν.
Το υπολειπόμενο ποσό περιλαμβάνει τη δόση του 2020 ή όχι; Δεν είναι σαφές στην ΠΝΠ όπως στο αρ.2
Προβολή εικόνας στο Twitter

29 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Αναλυτικά οι προβλέψεις της ΠΝΠ:
«1. Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο πρώτο και το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015 (Α΄ 133), ειδικά για τους παρόχους επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου που κατέχουν σχετική άδεια περιεχομένου έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, τοτίμημα κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε εννέα (9) ετήσιες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση.Το υπολειπόμενο, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, ποσό τιμήματος κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε ισόποσες δόσεις.
2. Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο έκτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, ειδικά αναφορικά με τους ως άνω κατόχους άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ»
Η φώτο από το Documento

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις