Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ιράν: «Φρέναρε» τα κρούσματα του κορωνοϊού - Έπεσε κάτω από την Γερμανία


Το Ιράν «φρενάρισε» την διάδοση του κορωνοϊού σε επίπεδο κρουσμάτων και αλλά όχι θανάτων, έχοντας πλέον 41.495 κρούσματα, με 3.186 νέα κρούσματα, 2757 θανάτους και 117 θανάτους σήμερα.


Οι Ιρανοί από την τρίτη θέση σε κρούσματα παγκοσμίως, έχουν πέσει στην έκτη και έχουν καταφέρει να περιορίσουν τους θανάτους λαμβάνοντας σημαντικές ποσότητες από το ιαπωνικό φάρμακο "Favipiravir" το οποίο πωλείται και με την ονομασία "Avigan" και το οποίο το έδωσε η Κίνα στο Ιράν, μαζί  με την άδεια παραγωγής του.

Το φάρμακο θεωρείται πιο αποτελεσματικό από την χλωροκίνη και έχει ποσοστό 91% ίασης σε βαριές περιπτώσεις, όπως οι ίδιοι οι Κινέζοι έχουν ανακοινώσει. Οπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Σ.Τσιόδας «Εχει παραγγελθεί» αλλά είναι άγνωστο αν έχει παραληφθεί.

Για την ώρα μόνο στην Τουρκία και στο Ιράν έχει παραδοθεί σε μικρές ποσότητες, από αυτά που είναι γνωστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κορωνοϊός «καλπάζει» στην Γερμανία και έχει ξεπεράσει κατά πολύ το Ιράν σε κρούσματα με 63.929 περιπτώσεις, αλλά έχουν σαφώς καλύτερο σύστημα υγείας και επίσης δεν αιφνιδιάστηκαν όπως το Ιράν εξ ου και ο σαφώς μικρότερος αριθμός νεκρών (η καταστροφή κτύπησε την ιερή πόλη Κομ που έχει ιδανικά κλιματικά χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη του ιού, αλλά και πολλούς επισκέπτες Κινέζους από την Ουχάν τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο).

Στην αρχή της επιδημίας, βέβαια, «έγραφαν» 400 θανάτους

Πλέον το Ιράν κοιτάζει πιο αισιόδοξα το μέλλον και η προσπάθεια εντοπίζεται στην έναρξη μαζικής παραγωγής του  "Favipiravir",

Ένα φάρμακο κατά της γρίπης που αναπτύχθηκε από μία εταιρία του ομίλου Fujifilm Holdings φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κινεζική κυβέρνηση την Τρίτη.

Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να συνιστά το φάρμακο με το όνομα "favipiravir" και το οποίο πωλείται με την ονομασία "Avigan".
 «Είναι πολύ ασφαλές και αποτελεσματικό» είπε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Ζανγκ Ζινμίν, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Βιοτεχνολογίας στο υπουργείο Επιστημών της Κίνας.

Η εταιρία ανέπτυξε το φάρμακο το 2014 και συνιστάται σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Ιαπωνία από τον Φεβρουάριο.

Κλινικές δοκιμές διεξήχθησαν σε 200 ασθενείς σε νοσοκομεία της Ουχάν και του Σένζεν και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ασθενείς που πολη πήραν το εν λόγω φάρμακο βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ενώ έπασχαν από τον ιό). Σε δεύτερη κλινική δοκιμή σε 320 ασθενείς το ποσοστό ίασης ήταν 91%.

Οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων ημερών, ενώ σύμφωνα με τον Ζανγκ, δεν παρουσιάστηκαν σαφείς παρενέργειες.
 Μία άλλη κλινική δοκιμή στην Ουχάν αποκάλυψε ότι οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο, θεραπεύτηκαν από τον πυρετό σε διάστημα περίπου 2,5 ημερών κατά μέσο όρο.

Βελτιώθηκαν επιπλέον τα συμπτώματα του βήχα.

Μόνο το 8,2% των ασθενών που πήραν το φάρμακο χρειάστηκε αναπνευστικά βοήθηματα, ενώ το 17,1% των ασθενών της ομάδας ελέγχου χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.