Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Αρνητική στο πρώτο τεστ η Μέρκελ

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η καγκελάριος ωστόσο συνεχίσει να ελέγχεται καθημερινά και την Τρίτη θα κάνει και δεύτερο τεστ. 
Όπως διευκρίνισε νωρίτερα  ο κ. Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ παρέμενε από την Κυριακή σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε θετικός στον Covid-19.
Σήμερα, Δευτέρα η καγκελάριος συμμετείχε τηλεφωνικώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως με τηλεδιάσκεψη στις 26 Μαρτίου.
Ο Γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και πολλοί ξένοι πρέσβεις, έστειλαν τις ευχές τους στην καγκελάριο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι ο ίδιος ούτε θα μείνει σε καραντίνα ούτε θα εξεταστεί για τον κορωνοϊό, καθώς, όπως είπε, δεν συγκαταλέγεται στις κατηγορίες εκείνες για τις οποίες δίδονται τέτοιες οδηγίες.
Τόνισε δε ότι κατά την συνάντησή του την Κυριακή με την καγκελάριο, πριν η ίδια ενημερωθεί για τον γιατρό της, τηρήθηκαν όλοι οι όροι ασφάλειας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον κορωνοϊό

Συγκρατημένα αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την απόδοση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εμφανίστηκε σήερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, καθώς τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί οι οποίοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, την Κυριακή καταγράφηκαν 4.062 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στις 22.672, εκ των οποίων 2.809 έχουν θεραπευθεί, ενώ 86 έχουν υποκύψει από επιπλοκές της COVID-19. Ο κ. Βίλερ διευκρίνισε πάντως ότι ενδεχομένως λόγω του Σαββατοκύριακου να μην έχουν αναφερθεί όλα τα νέα κρούσματα και επιφυλάχθηκε να δώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα την Τετάρτη. Δήλωσε ωστόσο και ο ίδιος έκπληκτος από την εξέλιξη και έκανε λόγο για «θετικές ενδείξεις», αλλά και για απόδοση των μέτρων περιορισμού της κίνησης και της επαφής των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 έτη, ενώ των θυμάτων τα 82 έτη. Το 57% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι άνδρες. Αναφερόμενος στο υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Βίλερ ανακοίνωσε ότι στο εξής, όταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής διαπιστώνεται θετικός στον ιό και υπάρχει έλλειψη προσωπικού, θα παραμένει σε καραντίνα επί επτά, αντί 14 ημερών, ή ακόμη και καθόλου.
Ο Γερμανός επιστήμονας δήλωσε ακόμη ότι το ποσοστό των πολιτών που τηρούν τις οδηγίες της πολιτείας αυξάνεται συνεχώς, αλλά επισήμανε ότι «υπάρχει δυστυχώς ακόμη απόσταση μεταξύ της θεωρίας και της πράξης».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις