Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Ανοιχτές πολλές εκκλησίες παρά την απαγόρευση


Πολλές εκκλησίες ήταν σήμερα ανοιχτές στη Θεσσαλονίκη, παρά την εντολή του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του GRTimes, μάλιστα, φαίνονται και άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν στους ναούς, αψηφώντας τον κίνδυνο του συνωστισμού σε κλειστό χώρο.
Οι φωτογραφίες είναι από τους ιερούς ναούς Υπαπαντής, Παναγιάς Δεξιάς και Αγίου Δημητρίου.

Κανονικά η λειτουργία σε εκκλησία της Ηλιούπολης Αθηνών

Παρόμοιο το σκηνικό όμως και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην περιοχή της Ηλιούπολης,  όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews.gr, o ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι, παραβιάζοντας την γενική απαγόρευση εισόδου στον Υμηττό.
Στο σημείο έσπευσε αμέσως η αστυνομία και τηλεοπτικά συνεργεία, με τον ιερέα και τους πιστούς να έχουν κυριολεκτικά «ταμπουρωθεί» στο παρεκκλήσι και να μην βγαίνουν.
Το περιπολικό της αστυνομίας περίμενε επί 1,5 ώρα στο σημείο, με τους πιστούς να έχουν κλειδωθεί μέσα στο παρεκκλήσι μαζί με τον ιερέα και να αρνούνται να βγουν. Τελικά, το περιπολικό αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.
Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω ξωκλήσι έχουν γίνει παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τον ιερέα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Τελικά, η πολεοδομία του επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ωστόσο οι παράνομες εργασίες φαίνεται πως συνεχίζονται κανονικά.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ιερέας του προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν τον κορωνοϊό και τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να μεταλάβουν.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις