Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Λουκέτο στα αεροδρόμια για πτήσεις προς και από το εξωτερικό

Για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται με διάγγελμα προς την κοινωνία προκειμένου να ανακοινώσει μία σειρά νέων μέτρων, αλλά και να διαμορφώσει τις
εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο μετά την ιστορική απόφαση της ΕΚΤ για ένεση-μαμούθ 750 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναφερθεί με έμφαση στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων που βρίσκονται σε κατάσταση αναγκαστικής αργίας, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο επόμενο διάστημα είτε από τα ταμεία της Ε.Ε. είτε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού για πρώτη φορά από το 2010 τα ελληνικά ομόλογα εντάσσονται και πάλι στο καλάθι από το οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα πρόκειται να εξαγοράσει ευρωπαϊκούς τίτλους (ομόλογα).
Όμως ο πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει επίσης ένα νέο πακέτο μέτρων περιφρούρησης και προστασίας της χώρας με αιχμή την απαγόρευση πτήσεων από την Κυριακή από και προς την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα υπήρχε απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ιταλία.
Σε αυτόν τον άξονα θα ανασταλούν και τα νυχτερινά δρομολόγια στο δίκτυο του τραμ και του μετρό από την Παρασκευή το βράδυ. Το μέτρο αυτό προφανώς έρχεται για να διασφαλίσει την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια τουλάχιστον των νυχτερινών ωρών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η πλήρης απαγόρευση μετακινήσεων εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Όμως μετά και την εφαρμογή του μέτρου στη Γαλλία φαίνεται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να επιβληθεί και στην Ελλάδα απαγόρευση μετακινήσεων υπό την προϋπόθεση της έκδοσης ειδικής άδειας για ορισμένες έκτακτες δραστηριότητες. Για τον λόγο αυτόν πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν πως ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αναλάβει να υλοποιήσει το project της ηλεκτρονικής παροχής τέτοιας ειδικής άδειας μετακίνησης μέσω υπολογιστή ή τηλεφώνου, ώστε η Πολιτεία να είναι απολύτως έτοιμη να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο αν χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις